Καταρρέουν με πάταγο τα ψέματα της κυβέρνησης, της περιφέρειας, του αποτυχημένου «επιτελικού κράτους» και όλων των επιτελών του πρωθυπουργού. Κυρίως όμως αποδεικνύεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανίκανος να διαχειριστεί το οτιδήποτε και οδηγεί την Ελλάδα από τραγωδία σε τραγωδία, επιστρατεύοντάς εκτός από τις ειδικές δυνάμεις για να καλύψουν την ανικανότητά του, την υπεροπλία που διαθέτει στα εξαγορασμένα media για να επιβιώσει και να εξαπατήσει τους Έλληνες.
Σε άρθρο που υπογράφουν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, οι μετεωρολόγοι Κ. Λαγουβάρδος, Β. Κοτρώνη, Σ. Ντάφης και Χ. Πετρόπουλος παραθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «Ελπίδα» δεν έφερε το περισσότερο χιόνι στην Αττική, ήταν πολύ ηπιότερη από την αντίστοιχη χιονόπτωση του 2008 και αφήνουν αιχμές για την κρατική ανικανότητα.
Μιλάμε για μία ανάλυση η οποία οπωσδήποτε πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ελληνική δικαιοσύνη η οποία διερευνά τις ευθύνες για τις τραγικές στιγμές που έζησαν χιλιάδες Έλληνες.
Η σύγκριση των καιρικών φαινομένων που ζήσαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αυτά του Φεβρουαρίου του 2008, είναι συντριπτική.
Η χρονική διάρκεια χιονόπτωσης της «Ελπίδας» ήταν σχεδόν η μισή από την αντίστοιχη χιονόπτωση του 2008. 18 ώρες το 2022, 30 ώρες το 2008!
Το ύψος του χιονιού αντιστοίχως ήταν 20 εκατοστά το 2022, ενώ το 2008 έφτασε τα 25 εκατοστά!
Εκεί όμως που το ψέμα της κυβέρνησης γίνεται εγκληματικό, είναι στην μέση θερμοκρασία του φαινομένου. Ενώ για την «Ελπίδα», η θερμοκρασία έπεσε στους -0,2 Βαθμούς Κελσίου, στην θεομηνία του 2008, κατακρημνίστηκε στους – 5 βαθμούς Κελσίου!
Οι λόγοι της επιτυχημένης διαχείρισης του 2008
Η σύγκριση λοιπόν των δύο φαινομένων και των δυσχερειών που επέφεραν, αποκαλύπτει τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας. Ευθύνες που όχι μόνο αρνούνται να τις αναλάβουν, αλλά έχουν επιστρατεύσει τα φιλικά ΜΜΕ, προκειμένου να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη και να κρύψουν τις αυταπόδεικτες ευθύνες τους.
Διότι, το 2008 τα πρόσωπα και η οργάνωση ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά. Τότε, δεν υπήρχε ούτε Μητσοτάκης, ούτε Σκέρτσος, ούτε Γεραπετρίτης, ούτε Χρήστος Στυλιανίδης και φυσικά ούτε Πατούλης.
Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε εμπιστευθεί το υπερυπουργείο με το σύνολο των ευθυνών στον Προκόπη Παυλόπουλοπου ήταν ο μόνος που μπορούσε να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος, περιφερειάρχης ήταν ο πλέον επιτυχημένος των τελευταίων δεκαετιών, Γιάννης Σγουρός και στην πολιτική προστασία ήταν ο ακέραιος και ικανός Παναγιώτης Φούρλας.
Το αποτέλεσμα ήταν, όλοι οι μεγάλοι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, σε όλο το εύρος της περιφέρειας. Ο μόνος δρόμος που έκλεισε για λίγες ώρες ήταν όπως ήταν αναμενόμενο ο περιφερειακός της Πεντέλης, ο οποίος όμως έκλεισε διότι κάποια πλουσιόπαιδα θεώρησαν ότι ήταν ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πολυτελή τζιπ τους με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα χιόνια. Εκείνο ήταν και το μοναδικό σημείο στο οποίο παρενέβη ο στρατός έγκαιρα και η οδός δόθηκε σύντομα πάλι στην κυκλοφορία.
Τότε μάλιστα δεν ακούστηκε καμιά γελοία δικαιολογία για την κλιματική κρίση, για τα δήθεν πρωτοφανή φαινόμενα, που όντως ήταν πρωτοφανή, σε αντίθεση με τα σημερινά τα οποία πλέον όπως αποδεικνύεται ήταν πολύ πιο ήπια από αυτά του 2008.
Άρτια συνεργασία των προσώπων δηλαδή, παρά το ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιάννης Σγουρός ανήκαν σε αντιπάλους πολιτικούς χώρους με την πόλωση εκείνη την εποχή να βρίσκεται στα ύψη! Προέταξαν όμως το δημόσιο συμφέρον έναντι του κομματικού, διότι έτσι κάνουν οι σοβαροί πολιτικοί, οι σοβαροί κρατικοί λειτουργοί.
Η οργή του Γιάννη Σγουρού
“Τις τελευταίες ώρες ολόκληρη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας της πρωτοφανούς ανικανότητας και ανεπάρκειας της Περιφέρειας Αττικής και του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την επέλαση ενός ισχυρού καιρικού φαινομένου ήδη γνωστού εδώ και πολλές μέρες.”, αναφέρει ο επικεφαλής της ΑΑΑ στην Π. Αττικής και πρώην περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός με ανακοίνωση του, την οποία απέκρυψαν όλα τα συστημικά ΜΜΕ! Και είναι λογικό, γιατί ο Σγουρός με την δράση του το 2008 είναι η απόδειξη ότι άπαντες λένε ψέματα.
“Οι προγνώσεις μπορεί να ήταν αρκετές για να στηθούν για άλλη μια φορά πολύ έγκαιρα σόου μπροστά στις κάμερες με πανάκριβα μισθωμένα οχήματα, αποδείχθηκαν ωστόσο πολύ λίγες για να προληφθεί το χάος και να μπορέσει να στηθεί ένας στοιχειώδης επιχειρησιακός σχεδιασμός.
Η επιστήμη είναι εργαλείο και όπλο σε όσους έχουν σχέδιο και γνώση είναι όμως ανώφελα όταν κυριαρχεί το φαίνεσθαι και η απρονοησία. Ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός αυτή τη φορά μέσα στο χιόνι.
Εκατοντάδες οδηγοί και γονείς με μικρά παιδιά παρέμειναν για ώρες ατελείωτες εγκλωβισμένοι στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής – Αττική Οδός, Μεσογείων, Κηφισίας, Μαραθώνος, Κατεχάκη, Φυλής, Τατοϊου, Πάρνηθος, Ποσειδώνος κ.α.- σε ένα απίστευτο χάος που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει.
Κοινός παρονομαστής το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής – που ο κ. Πατούλης διαβεβαίωνε με στόμφο πως ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.
Φτάνει, λοιπόν, πια η κοροϊδία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Φτάνει πια με τα σόου και τις πολυέξοδες εκδηλώσεις για να εντυπωσιάσουμε τους “ιθαγενείς”.
Ζητείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης, αλλά και παραιτήσεις εδώ και τώρα ως ελάχιστο δείγμα ευθιξίας από όσους συστηματικά υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Μήδεια – Πυρκαγιές – Ελπίδα!!!
Παραιτηθείτε, κύριε Πατούλη, τώρα!”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο τον έγκριτων επιστημόνων που αποδομεί τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης:
Με αφορμή τις χιονοπτώσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς», στον παραπάνω Πίνακα παρουσιάζονται τα σημαντικότερα επεισόδια χιονόπτωσης στην Αθήνα τα τελευταία 111 χρόνια και οι απόλυτες ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, το σημαντικότερο επεισόδιο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 1911. Από το 2000 και μετά, το μεγαλύτερο ύψος χιονιού στην Αθήνα σημειώθηκε το 2008 (25 cm) και η «Ελπίς» κατατάσσεται αμέσως μετά με ~20 cm ύψος χιονιού μαζί με τη «Μήδεια», 11 μήνες πριν, τον Φεβρουάριο του 2021. Λίγο μικρότερα και περίπου στα 15 cm ήταν τα ύψη χιονιού που σημειώθηκαν το 2002 και το 2004. Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση χιονοκαταιγίδων κατά την κακοκαιρία «Ελπίς» ήταν πρωτοφανής ως προς το μέγεθος και την έκταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας, ενώ μικρότερης έντασης χιονοκαταιγίδες καταγράφηκαν το 2004 κατά την πρώτη φάση της χιονόπτωσης καθώς και στη «Μήδεια».
Ποιοτική ανάλυση αναφορών από τις παρελθούσες κακοκαιρίες με χιονοπτώσεις στην Αττική συνοψίζονται ως εξής:
Στη Βόρεια Αττική, η σημαντικότερη χιονόστρωση με διαφορά σημειώθηκε το 2002, έπεται το 2004 και ακολουθούν με εφάμιλλα ύψη η «Μήδεια» και η «Ελπίς».
Στα Βόρεια Προάστια, και πάλι σημαντικότερη χιονόστρωση με διαφορά σημειώθηκε το 2002, έπονται το 2004 και η «Μήδεια», στη συνέχεια τοποθετείται η «Ελπίς» και τέλος το 2008.
Στην Ανατολική Αττική, η κατάταξη των υψών χιονόστρωσης είναι κατά σειρά το 2004, «Ελπίς», «Mήδεια» και το 2002 μαζί με το 2008.
Τελειώνοντας, επειδή έγινε δημόσια συζήτηση για την εγκυρότητα των προγνώσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, να τονίσουμε ότι η προγνωσιμότητα της συγκεκριμένης κακοκαιρίας ήταν υψηλή. Τα προγνωστικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επέτρεψαν να δοθεί μια συνεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση πριν και κατά τη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου. Αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την Πολιτεία για την καλύτερη προετοιμασία απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μεταξύ 20 και 24 Ιανουαρίου, δημοσιεύτηκαν 12 ανακοινώσεις σχετικά με τη σοβαρότητα της κακοκαιρίας «Ελπίς» και των καταιγίδων χιονιού που θα πλήξουν την Αττική, και την Κυριακή 23/01 δημοσιεύτηκαν προγνωστικοί χάρτες χιονοκάλυψης που επιβεβαιώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό