Κομισιόν: Δεν μπορείτε να βγείτε μόνοι σας στις διεθνείς αγορές..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1026euro“Εξαιρετικά απίθανη μια απόλυτη καθαρή έξ0δος στις αγορές»

Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης χωρίς να χρειαστεί κάποιας μορφής βοήθεια η οποία θα απαιτεί να πετύχει συγκεκριμένους στόχους.

Δηλαδή, ένταξη στην προληπτική πιστωτική γραμμή του ESM, που με βάση το καταστατικό του φέρνει και νέο μνημόνιο. Η προληπτική πιστωτική γραμμή μπορεί να υπάρχει, αλλά το θέμα είναι αν θα χρησιμοποιηθεί. Για να μην την αγγίξει η Ελλάδα αυτή τη γραμμή, θα πρέπει να βγει στις αγορές και να δανειστεί.

«Μια απόλυτα καθαρή έξοδος (στις αγορές) είναι εξαιρετικά απίθανη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος. «Πρέπει να εξετάσουμε τις άλλες επιλογές υπάρχουν. Οποια επιλογή και αν υιοθετηθεί, θα είναι μια συμβατική σχέση ανάμεσα στους θεσμούς της ευρωζώνης και τις ελληνικές αρχές», δήλωσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κεφάλαια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα νέο οικονομικό διακανονισμό για την Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ