Μέτρα της…πλάκας από τους Αμερικανούς για τον Έμπολα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

File photo of the Texas Health Presbyterian Hospital is seen in DallasΜία νοσηλεύτρια στο Τέξας των ΗΠΑ προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα ενώ φρόντιζε τον Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πέθανε εξαιτίας του ιού.

Το νέο αυτό κρούσμα αυξάνει τις ανησυχίες σχετικά με το πώς παραβιάστηκαν οι ιατρικές οδηγίες που είχαν δοθεί με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας, όπου ανακοινώθηκε την Κυριακή το νέο αυτό περιστατικό, έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης.

Η νοσηλεύτρια, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, είναι ο πρώτος ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος. Η γυναίκα είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν κατά τη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του, ο οποίος κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, δήλωσαν οι αρχές.

Η νέα υπόθεση οδήγησε τον Ομπάμα, να διατάξει τις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας ώστε το αμερικανικό ιατρικό σύστημα να είναι έτοιμο να ακολουθήσει τα σωστά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του ιού, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Λευκός Οίκος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το πώς η νοσηλεύτρια μολύνθηκε από τον ιό, ωστόσο ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τόμας Φρίντμαν, δήλωσε ότι πιθανόν πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας, κάτι που ίσως σημαίνει πως και άλλοι νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ