Δεν λυγίζουν οι Κούρδοι μαχητές: «Κάθε σπίτι και κάθε δρόμος θα είναι ο τάφος τους»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

κουρδοι2Η κυριότερη ένοπλη οργάνωση των Κούρδων στη Συρία κάλεσε τους Κούρδους όλης της περιοχής να βοηθήσουν για να αποτραπεί μια σφαγή στο Κομπάνι, την ώρα που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο στα περίχωρα της κουρδικής αυτής πόλης και τη βομβαρδίζουν.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG, η κύρια κουρδική πολιτοφυλακή) δεσμεύθηκαν να αντισταθούν «χωρίς τέλος» στο ΙΚ καθώς αυτό πλησιάζει στο Κομπάνι. «Κάθε σπίτι και δρόμος θα είναι ο τάφος τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η έκκλησή μας προς τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες του Κουρδιστάν (…) είναι να έρθουν για να γίνουν μέρος της αντίστασης αυτής», προσθέτει.

Ο Έσματ αλ Σέχι, επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται το Κομπάνι, δήλωσε ότι η απόσταση μεταξύ των μαχητών του και των ανταρτών είναι τώρα λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

«Βρισκόμαστε σε μια μικρή, πολιορκημένη περιοχή. Δεν έχουν φτάσει ενισχύσεις και τα σύνορα είναι κλειστά», υπογράμμισε. «Περιμένω γενικευμένους φόνους, σφαγές και καταστροφή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ