Τζιχαντιστές δολοφόνησαν 40 Ιρακινούς και αιχμαλώτισαν άλλους 70

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζιχαντιστέisisς του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν εναντίον μιας βάσης του ιρακινού στρατού δυτικά της Βαγδάτης όπου σκότωσαν τουλάχιστον 40 στρατιωτικούς και αιχμαλώτισαν άλλους 70, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ.

Η επίθεση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και έξι βομβιστές-καμικάζι, διαπράχθηκε χθες Κυριακή στη Σακλαουίγια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ρασίντ Φλάιχ.

Τέσσερις καμικάζι πυροδότησαν τα παγιδευμένα θωρακισμένα τζιπ που οδηγούσαν στη βάση και άλλοι δύο πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν ζωστεί, διευκρίνισε ο ίδιος.

«Σαράντα στρατιώτες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν, ενώ χάθηκε κάθε επαφή με άλλους 70 ως 80» στρατιωτικούς, οι οποίοι διέφυγαν από τη βάση και κατόπιν αιχμαλωτίστηκαν από τους άνδρες του ΙΚ, ανέφερε ο στρατηγός Φλάιχ.

Πέντε ημέρες νωρίτερα το ΙΚ  ανατίναξε μια γέφυρα κοντά στη βάση αυτή για να την απομονώσουν, ανέφερε ακόμη ο ίδιος αξιωματικός.

Οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν βόμβες σε δρόμους προς τη βάση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή ενισχύσεων στους στρατιώτες που μάχονταν μέσα στη βάση για να την προασπίσουν.

Ο πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι διέταξε οι «διοικητές της μονάδας που επέδειξαν αμέλεια» όσον αφορά την επίθεση αυτή να συλληφθούν και να ανακριθούν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ