ΣΟΚ: 30 χώρες απειλούν οι ισλαμιστές δολοφόνοι της ISIS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ισλαμιστεςΣύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών της Γαλλίας…

To υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τους Γάλλους πολίτες που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφτούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή» μετά τις απειλές που εκτόξευσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εναντίον των υπηκόων χωρών της Δύσης και κυρίως των Γάλλων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε συστάσεις στις πρεσβείες της Γαλλίας «σε περίπου 30 χώρες» όπου κατοικούν ή διαμένουν Γάλλοι κυρίως στην περιοχή του Μάγρεμπ (βορειοδυτική-βόρεια Αφρική), τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Οι Γάλλοι που έχουν εγκατασταθεί στις χώρες που αναφέρονται έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στο εγγύτερο προξενείο της Γαλλίας εάν δεν το έχουν ήδη κάνει. Οι Γάλλοι που επισκέπτονται τις περιοχές καλούνται να γνωστοποιήσουν την παρουσία τους με το να εγγραφούν ηλεκτρονικά» μέσω του συστήματος Αριάν του υπουργείου, αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Κε ντ’ Ορσέ.

Στο Μάγρεμπ, η σύσταση αυτή αφορά κυρίως το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία. Οι χώρες όπως η Υεμένη, το Μάλι και άλλες που βρίσκονται στο Σαχέλ περιλαμβάνονται στις χώρες όπου οι Γάλλοι πρέπει να λάβουν υπόψη τις συστάσεις αυτές, διευκρινίζει το ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ