«Ιντιφάντα» προανήγγειλε η σύζυγος του Γκιουλ…Χάλασε η μοιρασιά με τον Ερντογάν;;;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

γκιουλ«Εγώ θα ξεκινήσω την ιντιφάντα» είπε η μέχρι την 28η Αυγούστου πρώτη κυρία της Τουρκίας, η σύζυγος του απερχόμενο Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, Χαϊρουνισά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέναντι στο σύζυγό της.

Ο παραγκωνισμός του Γκιουλ από πλευράς του Πρωθυπουργού και εκλεγέντα προέδρου της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διαδικασία διαδοχής στο κόμμα και στη θέση του πρωθυπουργού είναι ένα ζήτημα που συζητείται εδώ και μέρες στην Τουρκία.

Την Τρίτη ο ίδιος ο Γκιουλ έκανε λόγο για ασέβεια προς το πρόσωπό του από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ο Γκιουλ δεν ανέφερε ονόματα. Ωστόσο βουλευτές του κόμματος είχαν καταφερθεί εναντίον του όταν πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε ότι όταν ολοκληρώσει τη θητεία του ως προέδρου, θα επιστρέψει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένη όμως και έντονη ήταν η Χαϊρουνισά Γκιουλ, η οποία την Τρίτη, κατά τη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο αρνήθηκε να κάνει χειραψία με γνωστούς για τις σχέσεις τους με το περιβάλλον του Ερντογάν δημοσιογράφους. «Τώρα αγωνίζονται για να πάρουν μέρος στην νέα οικογενειακή φωτογραφία. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ο Πρόεδρος δεν λέει τίποτα λόγω της ευγένειάς του. Όλα τα γνωρίζουμε», είπε η κυρία Γκιουλ και τόνισε: «Μας γνωρίζετε εδώ και χρόνια. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει. Κοιτάξτε όμως την αλλαγή πώς έχουν αλλάξει όλοι αυτοί. Γνωρίζω τα πάντα. Τώρα σωπαίνω, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Εγώ θα ξεκινήσω την ιντιφάντα».

Το τι μπορεί να σημαίνει η «ιντιφάντα» και τι έκτασης φωτιά θα προκαλέσει εντός του κυβερνώντος κόμματος, μένει να αποδειχθεί. Ωστόσο τα όσα είπε η κυρία Γκιουλ και δημοσιεύει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» είναι τα πρώτα και δημόσια τεκμήρια για τον πόλεμο και πολύ περισσότερο για την προοπτική πολέμου στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ