Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλητήρες της Βουλής  που ζουν σαν βασιλιάδες!

Αυτά είναι τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς και πάνω από 200.000 ευρώ σε εφάπαξ, μεταξύ των άλλων!

Του Βελισσάριου Δραγάτση
Με τσιρίδες, τσαμπουκάδες, κυνηγητό στους διαδρόμους της Βουλής και προπηλακισμούς δημοσιογράφων διαμαρτυρήθηκαν οι πραιτωριανοί του πολιτικού κατεστημένου στην ανάγκη να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν η κρίση και τα Μνημόνια, τα οποία υπογράφουν όσοι τους διόρισαν με ρουσφέτια.
Είτε το θέλουμε, είτε όχι στους υπαλλήλους της Βουλής αναφερόταν πρωτίστως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος όταν είπε πως «μαζί τα φάγαμε» κι όχι στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας ή στους αποθηκάριους της Μάνδρας που φτύνουν αίμα για το μεροκάματο.
Υπουργοί, βουλευτές, πολιτευτές κι άλλοι παράγοντες του πολιτικού συστήματος όλων των κομματικών αποχρώσεων έχουν εξυπηρετήσει τα διακεκριμένα ρουσφετάκια τους στη Βουλή.
Επισήμως δεν το παραδέχονται, ανεπισήμως όμως όλοι θέτουν το ρητορικό ερώτημα «και τι να κάνω που μου έφερε τόσους ψήφους». Η απάντηση είναι απλή: Αν έχεις, πλήρωσέ τους κύριε πολιτευτά μου από τον κορβανά του σπιτιού σου κι όχι από το Δημόσιο.
Σήμερα το πρωί βρεθήκαμε στη Βουλή, ύστερα από όσα ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος για συγγενείς και φίλους που διορίσθηκαν όπως-όπως στη Βουλή. Λίγο τα υπονοούμενα να ερευνήσουμε ποιοι κατάγονται από την Καρδίτσα, λίγο οι αιχμές για όσους μπήκαν από το παράθυρο κατά κόρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ήταν καλές αφορμές για έρευνα.
Λέγεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν διπλασιαστεί από το 2007, όταν έγινε πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Ο διπλασιασμός έγινε με διακομματική συμφωνία και αφορά σε συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, αξιωματικών (κυρίως της Αστυνομίας) και ανώτατων δικαστικών. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για πρώην πολιτικούς και πρώην δημοσιογράφους (με κομματική ταυτότητα) που κάλυψαν υπηρεσιακές θέσεις στη Βουλή.
Πιο λίγα παίρνει ο Α/ΓΕΕΘΑ
Η μισθολογική βάση για κλητήρες, καθαριστές, σερβιτόρους και χαμηλό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου φθάνει στα 1.900 ευρώ καθαρά (σ.σ. όταν οι μεικτές αποδοχές του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται στα 1.883 ευρώ με το νέο μισθολόγιο!).
Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε πρόσθετες αμοιβές από υπερωρίες ή κυριακάτικη απασχόληση για να μην προκαλέσουμε μεγαλύτερο θυμό σε όσους διαβάζετε αυτό το κείμενο και δεν έχετε λεφτά ούτε για τα τσιγάρα της μέρας.
Με αυτό το δεδομένο όμως, φανταστείτε πώς διανέμονται τα 106 εκατομμύρια ευρώ που δαπανά η Βουλή των Ελλήνων για 1.350 υπαλλήλους (όπως λένε τα στοιχεία του 2010). Απ’ αυτούς υπολογίζεται ότι 1.200 προέρχονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι επιστημονικοί σύμβουλοι των βουλευτών.
Αξίζει να σας αναφέρουμε ότι δεν έχουν ασφάλιση ΙΚΑ διότι κατάφεραν να εξαιρέσουν τους εαυτούς τους με τρόπους σαν αυτούς που είδαμε χθες. Το είπαμε είναι πραιτωριανοί με πολιτικά και θέλουν να γίνουν πατρίκιοι.
Κρατηθείτε τώρα να δείτε τα προνόμια που θίγονται με την υπαγωγή των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Συνιστάται σε κακοπληρωμένους (ή απλήρωτους) υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, σε ημιαπασχολούμενους (για 350 ευρώ το μήνα) και σε συνταξιούχους να είναι νηφάλιοι ή να πάρουν κανένα υπογλώσσιο, τώρα. Ακολουθεί hardcore και δεν έχει βρεθεί τρόπος να ανάψει ένδειξη με 3xxx στα δεξιά της οθόνης:
Κατά μέσο όρο ο μισθός ενός υπαλλήλου της Βουλής φθάνει στα 3.000 ευρώ με επιδόματα, πρόσθετα και άλλα τινά.
Παίρνουν 16 μισθούς!
Κάθε χρόνο οι υπάλληλοι της Βουλής δεν παίρνουν μόνο τον 13ο και τον 14ο μισθό για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος θερινής αδείας (παρότι στον ιδιωτικό τομέα έχουν αρχίσει να ξεχνιούνται αυτά τα κοινωνικά προνόμια). Έπαιρναν ως φέτος άλλους δύο μισθούς, τον 15ο και τον 16ο, διότι προφανώς όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν κορόιδα που δεν φίλησαν κατουρημένες ποδιές για μια τέτοια θέση και την κατέκτησαν εκείνοι.
Οι υπάλληλοι της Βουλής κόστισαν στο Ελληνικό Δημόσιο, συνεπώς στον φορολογούμενο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, περί τα 16,9 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 για να τσεπώσουν τον 15ο και τον 16ο μισθό! (σ.σ. οι φουκαράδες που κλαίνε στη ΔΟΥ Περάματος να μην τους κατασχέσουν το σπίτι με τους τσιμεντόλιθους δεν έχουν τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα;)
Χωρίς τους δύο πρόσθετους μισθούς οι μισθολογικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2012 έχουν πέσει κάτω από 50% αλλά εξακολουθούν να θεωρούνται παχυλές με τα δεδομένα της εποχής κι εφ’ όσον ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.
Για το καλό του «πολιτικού κατεστημένου» το προεδρείο αποφάσισε να χαϊδέψει κι άλλο τους υπαλλήλους της Βουλής θεσπίζοντας το «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Με βερμπαλιστικές μπούρδες τούς δίνουν δηλαδή κάτω από το τραπέζι τον 15ο και τον 16ο μισθό μπας και κοροϊδέψουν την τρόικα. Ωστόσο κοροϊδεύουν και πάλι τον συνήθη ύποπτο, τον ευσυνείδητο πολίτη.
Εφ’ άπαξ σαν ρετιρέ στο Κολωνάκι
Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς! Υπολογίζεται ότι το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, λες κι είναι το «Λαχείο Συντακτών» που μοίραζε διαμερίσματα μια εποχή.
Θέλετε κι άλλο hardcore;
Τα διακόσια χιλιαρικάκια και κάτι από το πρώτο εφάπαξ δεν είναι αρκετά για να κάνουν τις ορντινάτσες των εθνοσωτήρων γι’ αυτό παίρνουν κι ένα δεύτερο από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων!
Παίρνουν επίσης και μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια.
Με απόφαση του προεδρείου της Βουλής, το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων έρχεται να διεκδικήσει το δικαίωμα όσων διορίστηκαν με ισχυρό βύσμα και ρουσφέτι στην κοινωνική καταξίωση. Όσες επιχειρήσεις ενοικιάζουν χώρους εντός της Βουλής δεν πληρώνουν στο Δημόσιο αλλά στο επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων! Άλλωστε παίρνουν ψίχουλα οι καημένοι. Δώστε βάση: το κυλικείο δίνει 24 χιλιάδες ευρώ ετησίως, το υποκατάστημα της Εθνικής 312 χιλιάδες ευρώ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία 48 χιλιάδες ευρώ, όπως και η «Ολυμπιακή». Η δικαιολογία είναι ότι αυτά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ρέουν σ’ αυτό το ταμείο πολυτελείας προκειμένου οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης! Καλό, ε;
Υπ’ όψιν ότι σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή προς προμηθευτές επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της διότι δεν τα βγάζουν πέρα.
Προκλητικές πολυτέλειες από το Δημόσιο
Οι αυλικοί του πολιτικού κατεστημένου δεν μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων γι’ αυτό και δημιούργησαν έναν τέτοιο μέσα στη Βουλή, ο οποίος είναι απολύτως δωρεάν και βλέπει μπροστά στον Εθνικό Κήπο. Κι επειδή αυξήθηκαν οι ανάγκες και ορισμένοι υπάλληλοι έχουν την ανάγκη χαλάρωσης από τον «εθνοσωτήριο» κάματό τους κοντοστέκονται για κανένα καφεδάκι στην Πλάκα ενώ θα πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο νεοκλασσικό μέγαρο που παραχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού για να γίνει και ο δεύτερος παιδικός σταθμός της Βουλής!
Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν δωρεάν το γυμναστήριο μέσα στη Βουλή, καθώς και το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το μέγαρο μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι όποιοι κι όποιοι να πάρουν τα λεωφορεία ή τον υπόγειο σιδηρόδρομο μαζί με άλλους θνητούς.
Κι αφού ο κλητήρας της Βουλής παίρνει περισσότερα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο) δεν είναι δυνατό να μην έχουν και κάποια παροχή από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν εξασφαλίσει λοιπόν να ψωνίζουν στα στρατιωτικά πρατήρια (πολυκαταστήματα) της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά. Τα Συγκροτήματα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη διάθεση των υπαλλήλων της Βουλής αφού μπορεί να συγκρίνονται ή και να είναι καλύτεροι από τους πιλότους και τους μηχανικούς των μαχητικών αεροσκαφών που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των Τούρκων στον εθνικό εναέριο χώρο και στο FIR Αθηνών.
Θέλετε το κερασάκι στην τούρτα;
Οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται μετεκλογικό επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε αναμέτρηση σύμφωνα με Νόμο που είχε θεσπίσει η πρώην πρόεδρος κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Μόλις έγιναν οι δεύτερες εκλογές του Ιουνίου οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων πήγαν στο γραφείο του τότε προέδρου κ. Βύρωνος Πολύδωρα απαιτώντας την έγκριση επιδόματος ύψους 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο (την ώρα που το Μνημόνιο κλείνει σπίτια). Ο κ. Πολύδωρας ενέκρινε μόνο 1.000 ευρώ κι ακολούθησαν διάφορες διαρροές που τον αφορούσαν. Τους διακρίνει η εχεμύθεια και η αίσθηση του καθήκοντος.
Δεν μιλάμε για δουλειά, αλλά για «σκυλίσια ζωή», το έχετε πάρει χαμπάρι. Ίσως κάποιοι που φωνάζουν περισσότερο είναι οι πιο βολεμένοι συγκριτικά με άλλους που δουλεύουν χωρίς σταματημό και μένουν με χαρτζιλίκι στην τσέπη. Να τους χαιρόμαστε μαζί μ’ εκείνους που τους διόρισαν! 

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Γιώργος Μαρίνος: Η διευθύντρια του οίκου ευγηρίας μοιράζεται στιγμές από τη ζωή του καλλιτέχνη και τις επισκέψεις που δεχόταν μέχρι το τέλος!

Η διευθύντρια του ιδρύματος στη Γλυφάδα, Σοφία Κάνα, όπου ο σπουδαίος σόουμαν διέμενε τα τελευταία χρόνια μιλώντας στην εκπομπή «Happy Day», μοιράστηκε τις πιο ανθρώπινες...

Δεν είναι ΜΜΕ, είναι συνειδητοί τρομοκράτες ανάλογα τους χορηγούς τους

Τα ίδια συστημικά ΜΜΕ που για δεκαετίες μέχρι και πριν κάτι μήνες είχαν κηρύξει πόλεμο για τον αφανισμό του πετρελαίου τώρα σιγοντάρουν τον πόλεμο του...

Σουπιά: Μία νηστίσιμη τροφή με εκπληκτικά θρεπτικά οφέλη

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών καθιστούν τη σουπιά μία εξαιρετική τροφή η οποία δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη. Οι σουπιές...

Αφωνο το πανελλήνιο με την διαφορά στην τιμή της βενζίνης σε Ελλάδα και Κύπρο

Σωστή η απορία στη φωτογραφία που μας στάλθηκε, για τις διαφορές στα καύσιμα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας - πόσο μάλλον όταν η Κύπρος εισάγει...

Τα φαντάσματα του ναζισμού ετοιμάζονται να επιτεθούν πάλι στη Σερβία

Η Ελλάδα οφείλει να μην επαναλάβει την εγκληματική προδοσία Σημίτη Η Σερβία προετοιμάζεται για πόλεμοΟ Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Κροατία, η...

Σκάνδαλο με κρέας αλόγων κούρσας σε κοινωνικά γεύματα μετά από μικροτσίπ που βρέθηκε μέσα στο φαγητό!

Ο ιδιοκτήτης της φοράδας εξήγησε ότι τη δώρισε σε μια λέσχη όπου παιδιά μάθαιναν ιππασία, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν πλέον ικανή να αγωνιστεί Μια...

Το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε μια δραματική κλιμάκωση της περιφερειακής σύρραξης το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καλώντας τους να...

Νεκρός στα 96 του χρόνια ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος, Γιούργκεν Χάμπερμας

Ο φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 96 ετών  Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο εκδοτικός...

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τους Χομεϊνήδες για 10 εκατομμύρια δολάρια

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν τους Χομεϊνήδες για 10 εκατομμύρια δολάρια  Μην διατηρηθεί μόνο η παράδοση και τους δούμε προέδρους με τις «ευλογίες της Δύσης».https://twitter.com/olympiada/status/2032529816574898194?s=61

Ολγα Γεροβασίλη: Οι υποκλοπές έχουν ονοματεπώνυμο

Κι ενώ ο βασικός καταδικασμένος των υποκλοπών φωτογραφίζει τις ελληνικές Αρχές και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τις υποκλοπές κατεδαφίζοντας το αφήγημα περί...

Μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων στο πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE

Σύμφωνα με ενημέρωση της COSMOTE (με ημερομηνία 6/3/2026) σημειώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα του παρόχου που φιλοξενεί στις υποδομές του cosmote-scholarships.gr, και σημειώθηκε...

Έντονη αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το “Βραβείο Ειρήνης Ατατούρκ” στον Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την απογοήτευσή της για την πρόσφατη απονομή του λεγόμενου «Διεθνούς Βραβείου Ειρήνης Ατατούρκ» στον Γενικό...

Έσβησε ο δημιουργός ενός σπουδαίου ελληνικού συγκροτήματος της δεκαετίας του 80, ο Γιάννης Ευστάθιου των OPA

Κάτι που πέρασε απαρατήρητο«Έφυγε» ο Γιάννης Ευσταθίου μουσικός και συνθέτης της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δημιούργησε το συγκρότημα Oppressive People Attack (O.P.A.) γύρω στο 1989...

Κεραυνοί Βελόπουλου: Αισχροκέρδεια στα καύσιμα με… υπογραφή Μητσοτάκη

Το τελευταίο καταφύγιο μιας ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης - για να δικαιολογήσει την αισχροκέρδεια - είναι η απόδοση της ευθύνης στους πρατηριούχους.Φοβάται η κυβέρνηση...

Ολυμπιάδα Χαλκιδικής – Το Κρυμμένο Διαμάντι της Βόρειας Ελλάδας

Το γραφικό χωριό βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Χαλκιδικής, στο δρόμο για το Άγιο Όρος Είναι περικυκλωμένο από βουνά κατάφυτα, ενώ και η παραλία του...

Wall Street Journal: Πέντε αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού υπέστησαν ζημιές σε βομβαρδισμό στη Σαουδική Αραβία

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι «πέντε αεροσκάφη ανεφοδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βομβαρδίστηκαν και υπέστησαν ζημιές στην αεροπορική βάση Πρίγκιπα Σουλτάν στη...

Επίθεση με drone στο συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

Επίθεση με drone στο συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης προκάλεσε ζημιά απενεργοποιώντας το σύστημα αεράμυνας C-RAM της πρεσβείας.https://twitter.com/olympiada/status/2032715069545452001?s=61

Νηστίσιμα: Σεφουκλωτή Νάξου (Νηστίσιμη πίτα με σέσκουλα)

Σεφουκλωτή Νάξου, μία παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με σέσκουλα που η νοστιμιά της είναι μοναδική Η διάσημη χορτόπιτα της Νάξου με όλα τα μυστικά της για...

Το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Documento του Κώστα Βαξεβάνη

Ο πόλεμος και το πάρτι από τα καρτέλ με πυραύλους ακρίβειας 🔴Η ίδια συνταγή-φιάσκο από τον Μητσοτάκη που ενισχύει την αισχροκέρδεια 🔴Καμία μείωση των έμμεσων φόρων...

Ο Χουσείν βίαζε 15 11χρονα κορίτσια για 10 χρόνια αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Ο Χουσείν, κυκλοφορεί ελεύθερος Ο αρχηγός της συμμορίας παιδοβιαστών του Ρόδεραμ, Μπανάρας Χουσείν, αφέθηκε ελεύθερος.Ο Χουσείν βίαζε 15 11χρονα κορίτσια για 10 χρόνια.Έβγαζε τα νύχια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ