ΛΕΦΤΑ (ΔΕΝ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ceb3ceb5cf89cf81ceb3cebfcf80cebfcf85cebbcebfcf83Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

  «Η μεγάλη διαφορά μας με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι προεκλογικά φώναζε «λεφτά υπάρχουν» για να πάρει ψήφους. Εγώ φωνάζω στους δανειστές μας ότι «λεφτά δεν υπάρχουν για νέους φόρους». Ποιος το είπε αυτό; Ο πρόεδρος της ΝΔ και νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο Ζάππειο (21-04-12) παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να νοθεύσει τις ιδέες του με εκείνους που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

 Πήρε τις εκλογές, έγινε πρωθυπουργός μιας τρικομματικής κυβέρνησης, δυστυχώς όμως όλες οι υποσχέσεις που έδωσε στον κόσμο για καλυτέρευση της ζωής του πήγαν στον βρόντο, τις καιροπέταξε (έκφραση του ιδίου).

   Ο λαός, η κατάσταση του οποίου είχε ιδιαίτερα επιβαρυνθεί από την ανάλγητη  και φορομπηχτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που αφού μας έβαλε στο μνημόνιο και διέσυρε τη χώρα διεθνώς, ο πρώην Αρχηγός του, (ελεύθερος τώρα να ασχοληθεί με τα χόμπι του) και ο νυν αρχηγός του ο οποίος είχε χαρακτηρισθεί από τους Financial Times ως ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίμενε κάποια αλλαγή κάποια ανάσα, πίστεψε στα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις  και ψήφισε, αλλά καμία αλλαγή στην καθημερινότητά του.

  Το προεκλογικό μήνυμα προς τους δανειστές τάχα «λεφτά δεν υπάρχουν για νέους φόρους», το ξέχασε. Αφού με πολλούς τρόπους έστειλε μήνυμα στην Τρόικα ότι «θα σεβαστούμε τις υπογραφές και τις υποχρεώσεις της χώρας» για να τους καθησυχάσει, ξεκίνησε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί.

 Τι βλέπουμε στις συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών; (έχουμε και συμμετοχή της Αριστεράς για απενοχοποίηση τάχα του συστήματος), για την εξεύρεση των 11,5 δις ευρώ που ζητούν οι δανειστές μας (και εσκεμμένα είχαν αποσιωπηθεί την προεκλογική περίοδο), προσπαθούν να μας πείσουν ότι, θα αγωνιστούν  για να μη γίνουν πάλι οριζόντιες περικοπές μισθών – συντάξεων (οι οποίες γίνονται), θα παρθούν ισοδύναμα μέτρα κλπ. θα πάρουν μέτρα για την ανάπτυξη, θα ζητήσουν το ΕΣΠΑ, θα, θα, θα, μου θυμίζει δεκαετία  του 80 και αναβάλλουν τις αποφάσεις τους από μέρα σε μέρα.

  Το αποτέλεσμα; Όλα τα βάρη πάλι στις πλάτες μικρομεσαίων και φτωχών, τσεκούρι για άλλη μια φορά στις συντάξεις, μισθούς, εφάπαξ, φόροι επί δικαίων και αδίκων, κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων, περικοπή υγειονομικής δαπάνης (300 εκατ. Ευρώ το 2012), για να φτάσουμε στην εξαθλίωση ειδικά των χρονίως πασχόντων. Δε θα υπάρξει έλεος για τους Έλληνες ασθενείς, καθώς δε νοιάζεται για την περίθαλψή τους όχι μόνο η τρόικα αλλά και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας πλαφόν στην υγειονομική περίθαλψη.

    Μιλάνε για ισοδύναμα μέτρα, τι είναι τα ισοδύναμα δεν αφαιρούνται από την κοινωνία; το κοινωνικό κράτος; Η κατάργηση της Εργατικής Εστίας και του Ο.Ε.Κ. ποιον πλήττουν; Αλλά  για να κοροϊδέψουν πάλι τον κόσμο, περιλαμβάνουν στις συνομιλίες τους σκέψεις ότι θα κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή (που χρόνια την κυνηγάνε και δεν την πιάνουν), θα κλείσουν οργανισμούς (οι οποίοι κλείνουν από την εποχή Καραμανλή) κλπ

   Όσον αφορά την περίφημη ανάπτυξη; H ανακήρυξη της ΑΟΖ πάει πίσω, η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου στην αναμονή, στη βιασύνη να τακτοποιήσουν κόσμο σε νέα Υπουργεία κατήργησαν την Γεν. Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και μέσω αυτής την «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» (ΕΜΑ), που ήταν υπεύθυνη για την προώθηση των επενδύσεων στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα επενδύσεις 500 εκατ. Ευρώ!!!!!. Και σου λένε μετά ότι έχουμε ανάγκη από επενδύσεις.

  Επιχειρηματικότητα, ανεργία; H εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, κάνει λόγο για 190.000 λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 67.000 θα κλείσουν σίγουρα το 2012, εκτιμάται επίσης ότι 260.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν το 2012, ενώ  έχουν ήδη χαθεί στα τελευταία 2 έτη 589.000 θέσεις. Η ανεργία στα επίπεδα του 24%. Και ο πρωθυπουργός εκτιμά πως μέσα σε 4 χρόνια η ανεργία μπορεί να υποχωρήσει στο 10% (να βρεθούν δηλ. πάνω από 500.000 θέσεις εργασίας!!!), επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μπει φρένο στην ύφεση (6,5%), πως θα γίνει αυτό; με μαγικό τρόπο; δε μπορεί να μας πει και μας το μυστικό; υπάρχει σχέδιο και μας το κρύβει;

    Ρευστότητα στην αγορά, πως; 6,5 δις ευρώ χρωστάει το κράτος σε επιχειρηματίες και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο συμψηφισμός των χρεών θα γίνει μετά από 1,5 χρόνο!!!! κόβοντας μισθούς και συντάξεις μειώνεται ακόμα περισσότερο η ρευστότητα στην αγορά, ο κόσμος που τα βγάζει δύσκολα δεν μπορεί πλέον να διαθέσει χρήματα για αγορές. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών, μειώθηκε κατά 6,7% σε σύγκριση με το 2011. Θα υπάρξει ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών και των νομικών προσώπων προς το δημόσιο; Θα σκεφτεί κανένας αυτούς που αυτοκτονούν; Πως θα μειωθεί η ύφεση;

  Ακρίβεια; Μισθοί και συντάξεις καταβαραθρώνονται, κόσμος μένει άνεργος ενώ οι τιμές ανεβαίνουν, καμία παρέμβαση του Κράτους. Η τρόικα ανησυχεί, αποστέλλει σημειώματα στα υπουργεία αναζητώντας τους λόγους που είναι ακριβά η ενέργεια, τα καύσιμα, η αγορά τροφίμων!!!!. Η τρόικα ενοχλείται, η Κυβέρνηση;  Απάντηση υπάρχει; Με το «κίνημα της πατάτας» και των άλλων προϊόντων φάνηκε καθαρά ποιο είναι το κέρδος των αγροτών και ποιος ευθύνεται για τις υπερτιμολογήσεις αλλά η Κυβέρνηση απούσα, τσιμουδιά. Αφήνει το λαό στη μοίρα του να σπρώχνεται και μαλώνει σε ουρές που θυμίζουν κατοχή, για να πάρει μερικά κιλά φρούτων και λαχανικών, που μοιράζουν φιλεύσπλαχνοι αγρότες. Και ο καφές κοστίζει 3 και 4 ευρώ!!!!!!! Έλεος.

  Οι μόνες κινήσεις που βλέπουμε είναι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού, με τον κ. Μπαρόζο (για πρώτη φορά στην Ελλάδα!!!!) για να πιέσει, τον κ. Κλίντον (μεγαλομέτοχο της Noble energy) που ήρθε να προλάβει να πάρει τα πετρέλαια και να δηλώνει ότι «μαζί θα τα καταφέρουμε»!!!!!!) και τους υπαλλήλους της Τρόικα.

  Ακούσαμε και δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη (πρώην στελέχους του ΔΝΤ) ότι, «το ΔΝΤ ήξερε ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει» και δε συγκινήθηκε κανένας, κανένας δεν τον κάλεσε να του ζητήσει εξηγήσεις πέρασαν έτσι αυτές οι δηλώσεις, ο πρωθυπουργός ακούει τουλάχιστον;

 Οι κυβερνώντες πιστεύουν ακράδαντα ότι, αυτή η συνταγή θα μας βγάλει από την κρίση, αν και βλέπουν;; τι ολέθρια αποτελέσματα έχει προκαλέσει η μέχρι τώρα εφαρμογή της τόσο στη ζωή των πολιτών, όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Φαίνεται τελικά ότι «λεφτά υπάρχουν για νέους φόρους», το (δεν) μάλλον μπήκε λόγω προεκλογικής περιόδου για να παγιδεύσει τους πολίτες, δεν χρειάζεται πλέον.  Η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι μια ξεχασμένη υπόθεση και άγνωστες λέξεις για τους κυβερνώντες

  Θα πρέπει να θυμούνται όμως ότι ο λαός είναι στα κάγκελα, προδομένος ακόμα μια φορά από τα ψέματα, αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από κάθε λογική καθώς κοιτάζοντας το μέλλον βλέπει μόνο μαυρίλα και θλίψη.

                                                                                     e-mail: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ