Απο zcode.info
Εχει δημιουργηθεί λανθασμένα η εντύπωση, ότι οι γλωσσολόγοι έχουν την τελική άποψη για την προφορά και το γράψιμο των Ελληνικών γραμμάτων.Αυτό είναι λάθος. Η επιστήμη τους περιορίζεται τεχνολογικά ενώ η δική μου όχι, αφού μπορεί να “συλλαμβάνει” τις απόψεις και τις επιδιώξεις τους, χωρίς εκείνοι να μπορούν να κάνουν το ίδιο…
Κάνετε την εξής άσκηση. Προφέρετε τη λέξη “κώλος” και καταγράψτε την ηλεκτρονικά στο record του PC σας. Θα παρατηρήσετε κάτι ανάλογο με το οπτικό σήμα της φωτογραφίας.
Η διάρκεια του φθόγγου “ω” είναι μακρύτερη απο τη διάρκεια του φθόγγου “ο”, σε συμφωνία με όσα διδάσκει η Αρχαία Ελληνική Γραμματική (το “ω” προφέρεται σαν δύο περίπου “ο” σε διάρκεια).
Tα φωνήεντα στη σήμα διακρίνονται απο τα σύμφωνα απο τη διαφορά στην έντασή τους. Τα φωνήεντα έχουν μεγαλύτερη ένταση.
Συνεπώς, οι φθόγγοι εμπεριέχουν κατά πλήρη αντιστοιχία στη σημερινή προφορά των λέξεων τα επτά γραπτά φωνήεντα (α, ε, η, ι, ο, υ, ω) και όχι μόνο τα λατινικής προφοράς (a, i, u, e, o), όπως διδάσκει η Νέα Ελληνική Γραμματική του Δημοτικού.
Οι 140 γλωσσολόγοι να ξεχάσουν τη λατινική προφορά των (a, i, u, e, o) και να μάθουν να μιλάνε σωστά. Πρώτα να μάθουν να προφέρουν σωστά τη γλώσσα τους και μετά να μάθουν να προφέρουν σωστά άλλες γλώσσες, που σε αντίθεση με την Ελληνική δεν έχουν τόσο έξυπνες αντιστοιχίες ανάμεσα σε προφορά και γραφή, κάτι που βοηθάει τη γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας,
Δεν μπορεί η Ελληνική γλώσσα να αποδομείται συνεχώς, γιατί μερικοί ραγιάδες και οι συνοδοιπόροι τους δεν είναι ικανοί να μετακινήσουν σωστά τη γλώσσα στον ουρανίσκο τους! Επιτέλους ας διορθωθεί το βιβλίο της Νέας Γραμματικής έχει σοβαρά επιστημονικά λάθη.
Δεν το λέει μόνο η Αρχαία Ελληνική Γραμματική ότι το ωμεγα έχει διάρκεια χεόνου δύο όμικρον. Το μετρήσαμε και σήμερα. Ισχύει και τώρα. Στην σωστά καθομιλουμένη Ελληνική Γλώσσα.
Η συζήτηση τελείωσε για μένα.