Αυτόν τον άνθρωπο η διαπλοκή τον παρουσίασε ως “σωτήρα”. Ως “γκουρού”. Ως μέγα στοχαστή και αναμορφωτή. Δείτε τι είπε στην ομιλία του. Το τραγικό είναι ότι και πριν αναλάβει να καταστρέψει την Ελλάδα, έλεγε τα ίδια. Και όμως…
Από το Συμπόσιο της Σύμης που γίεται στη Σάμο(!) ο Γιώργος Παπανδρέου υπερασπίζεται την ιδέα του περί δημοψηφίσματος!
« Δεν μας έδωσαν χρόνο οι αγορές και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πολιτική ελίτ της χώρας, που συχνά ήταν σε σχέση διαπλοκής με το κατεστημένο, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της χώρας, για να βγει από τα οικονομικά αδιέξοδα». Μα κύριε Παπανδρέου, εσένα ποιός ακριβώς σε έφερε στην εξουσία; Σύσσωμη η τραπεζικη και εκδοτική διαπλοκή. Όσο για τις αγορές, τι χρόνο να σου δώσουν, αφού ΕΣΥ με τις δηλώσεις σου ΠΕΤΑΞΕΣ την χώρα έξω από τις αγορές. Έχοντας ήδη συμφωνήσει με τον Στρως Καν, όταν οι “αγορές” θα έκλειναν την πόρτα…
«Είδαμε», ανέφερε, «την ανάγκη να προωθήσουμε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, γιατί ξέραμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν και μια χώρα όπου επικρατούσε η κακοδιαχείριση. Ήταν ένα κράτος χωρίς διάφανη λειτουργία και με μια πολιτική ελίτ, που συχνά ήταν σε μια σχέση διαπλοκής με το καταστημένο που δεν ήθελε στην Ελλάδα αλλαγές, δικαιοσύνη, ισότητα και να αναπτυχθούν οι πραγματικές δυνατότητες που έχει η χώρα και οι πολίτες της». Και εσύ κατάφερες να υποδουλώσεις την χώρα και τις επόμενες γενιές για να σωθούν οι αδηφάγοι – θαλασσοδανειστές τραπεζίτες (που όλως τυχαίως συνέτρωγες μαζί τους προεκλογικά), καθάρισες την Siemens, πίεσες εξόφθαλμα την δικαιοσύνη για τα CDS και την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ άφησες αλώβητο την κρατικοδίαιτη πράσινη ελιτ του δημοσίου δίνοντας μάλιστα προαγωγές σε εφοριακούς που κατηγορούντο για κακουργήματα!
Ο πρώην πρωθυπουργός, επισήμανε ότι είχε όλες αυτές τις αλλαγές ως προτεραιότητα, αλλά αναγκάστηκε να χειριστεί αμέσως τη δημοσιονομική κρίση και να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της χρεοκοπίας ή ακόμη και την έξοδο από το ευρώ και δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι όχι μόνο η κυβέρνησή του, αλλά και οι πολίτες με τις θυσίες τους, κατάφεραν να αποφύγουν αυτή την καταστροφή. Εδώ γελάνε. Έχετε δει χώρα στις δεκάδες επεμβάσεις του ΔΝΤ που να διατήρησε ισχυρό νόμισμα; Ε λοπόν, ούτε θα δείτε. Μιλάμε για τον Έλληνα Μένεμ, τον ελληνόφωνο Γιέλτσιν.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Στην σύντομη ομιλία του, τόνισε ότι μιλώντας για την Ελλάδα, «δεν πρέπει να μπερδεύει κανείς τους δύο όρους, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο εντός της Ευρώπης, όμως ο μηχανισμός από μόνος του δεν στάθηκε ικανός για να αντιμετωπιστεί η κρίση, αφού και οι αγορές «δεν μας έδωσαν χρόνο. Δημιουργήσαμε και πάλι το έλλειμμα εμπιστοσύνης και δεν μας δόθηκε και ο χρόνος να βάλουμε τάξη στη χώρα που ήταν αναγκαίο». Ποιές αγορές να σου δώσουν χρόνο βρε ολετήρα; Αυτές που δαιμονοποίησες αφού συκοφάντησες την ίδια σου την χώρα δίνοντας δολίως διογκωμένα στοιχεία για το έλλειμμα; Που συνέχιζαν να δανείζουν την Ελλάδα παρά τις αθλιότητες σου περί “διεφθαρμένης χώρας” και “Τιτανικού”; Που έκανες το παν για να μην ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης βάσει του άρθρου 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας για να βάλεις το “σοσιαληστικό” ΔΝΤ στην Ευρώπη;
«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το δημοψήφισμα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που αντέδρασαν οι αγορές και οι πολιτικοί δεν βοήθησαν», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. Ποιά αντίδραση των αγορών εννοείς ακριβώς; Αυτή που κάποιοι σαλτιμπάγκοι φίλοι σου όλως τυχαίως κέρδισαν εκατομμύρια μετά την οπερέτα με το δημοψήφισμα; Που σε αποκαλούσε “απατεώνα” και σχιζοφρενή ο Σαρκοζί όταν το εκστόμισες διότι απλούστατα γνώριζε πολύ καλά γιατί το έκανες;
Δεν είναι όλοι οι Έλληνες αγράμματοι κύριε Παπανδρέου για να συνεχίζεις να τους δουλεύεις με τις ασυνάρτητες νευρωτικές απόπειρες εξαπάτησης. Θα το διαπιστώσεις σύντομα.