Διαβάστε και κλάψτε, όσοι έχουμε ακόμα εθνική συνείδηση… We are the akritai of Hellenism!!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

rum of lebanonΑπαραίτητη σημείωση για να μην παρεξηγηθούν πράγματα που αναφέρονται στη συνέντευξη.  Ο Δημήτρης ζητά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Αυτοί ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Δεν εποίκησαν, ούτε λαθρο-μετανάστευσαν!!!

Στο τέλος της συνέντευξης δακρύζεις… Και μεις σας αγαπάμε Δημήτρη, κρατάτε ψηλά τη Σημαία και την Πίστη στις καρδιές σας, antexoume

Διαβάστε και ΕΔΩ , τι έκαναν στο Λίβανο στην επέτειο της Άλωσης…

«Είμαστε Ακρίτες του Ελληνισμού»: Συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου

Ροντρίγκ (Δημήτρη) Ελ Χούρι, συνέντευξη στην Αντωνία Πατσίδου

1) Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.
Δημήτρης Ελ Χούρι
Η λίστα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Λίβανο με τους 3.000 Έλληνες που ζουν στο Λίβανο, δίνει μια λανθασμένη καταμέτρηση. Ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 300.000 και είναι 7-8% του πληθυσμού, και η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα του Λιβάνου, μετά από τους σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες. Ο αριθμός 3.000 αντιπροσωπεύει εκείνους που έχουν την «ελληνική ιθαγένεια» από το σύγχρονο ελληνικό κράτος … και εκείνων που ήρθαν από την Μικρά Ασία στο Λίβανο μετά το 1920. Αλλά εκείνοι που έχουν «ρίζες ελληνικές», εκείνοι που μιλούσαν κάποτε ελληνικά, εκείνοι που ονομάζονται «Ρουμ» (στην αραβική γλώσσα) είναι σήμερα περισσότερο από 300.000.
Όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη γης μας το 634 μ.Χ., ονόμασαν τη γη μας «γη των Αλ Ρουμ (γη των Ρωμιών)» και ο πρώτος Άραβας ιστορικός “Αλ Γιακίντι (al wakidi)”, από τον 8ο αιώνα,) σημείωσε ότι σε πόλη της Συρίας και του Λιβάνου, οι Άραβες εισβολείς ήταν υποχρεωμένοι να μιλούν με τους προγόνους μας (αλ-ρουμ), στην “ελληνική γλώσσα” “λούχα ρουμία”. Το ίδιο και οι Τούρκοι μετά από αυτούς, αποκαλούσαν τους Έλληνες «Ρουμ» και την ελληνική γλώσσα «ρωμαίικα».Μετά από 1400 χρόνια, αραβικής κατάκτησης … έχουμε αραβοποιηθεί απόλυτα, αλλά κρατάμε το όνομά μας, «Ρουμ» και κρατάμε την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες …Και πρέπει να ξέρετε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών (Ουνίτες) έχουν τις ίδιες ρίζες … και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών αριθμεί τώρα περίπου 190.000 στο Λίβανο. Και μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και οι άγιοι είναι από την Αντιόχεια. (Άγιος Χρυσόστομος, Άγιος Δαμασκηνός, ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ….).
El%20mina%20a%20450
2) Οι Έλληνες στον Λίβανο, αν και μιλούν αραβικά κρατούν στο μυαλό τους, ότι είναι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον αραβισμό. Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από τα πολιτικά κόμματα προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι Ορθόδοξοι Άραβες ή Σύροι, αλλά όχι Έλληνες. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα; 
Δημήτρης Ελ Χούρι
Εμείς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας “Ρουμ”. Στα παλιά αραβικά χειρόγραφα το όνομα «Ρουμ» στη χώρα μας σημαίνει “ελληνικός λαός”, και ο όρος”λούχα ρουμία” σημαίνει “ελληνική γλώσσα”. Και είμαστε εδώ, πολλούς αιώνες πριν από τους Άραβες. Ο Παπαδόπουλος, στο βιβλίο του, η ιστορία της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέει: «η πλειοψηφία της Εκκλησίας της Αντιοχείας ήταν Έλληνες»(σελίδα 51). Και για την αραβοποίηση , λέει στο ίδιο βιβλίο, «η δίωξη έχει ενταθεί από 773 … Ο Χαλίφης αλ-Μανσούρ … εμπόδιζε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά. Από τότε, οι Χριστιανοί, ειδικά η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να μεταφράσει τα βιβλία στα αραβικά … και αυτό είναι που προκάλεσε την αραβοπόίηση του ελληνικού λαού “(σελίδα 570 – 571). Η προπαγάνδα των πολιτικών κομμάτων, επηρεαζόμενη από τους μουσουλμάνους, λέει σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι “Άραβες” … και ότι οι χριστιανοί κατάγονται από τις αραβικές φυλές που … δεν είναι η αλήθεια … διδάσκουν αυτή ανακριβή ιδεολογία στα σχολεία (Συρία) … και στο Λίβανο και πολλοί από τους ανθρώπους επαναλαμβάνουν ανακριβή ιδεολογία, χωρίς ιστορικές αναφορές, και χωρίς αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας. Η προπαγάνδα των κομμάτων των Μαρωνιτών, λέει στην “Ορθόδοξη νεολαία” μας ότι είμαστε όλοι οι Χριστιανοί είμαστε “Αραμαίοι” … και όχι Έλληνες … και ότι οι “Ρουμ” ήταν εισβολείς όπως τους “Άραβες” … και πολλά μέλη του πληθυσμού των «Ρουμ» επαναλαμβάνουν αυτή τηνιδέα χωρίς αφύπνιση … επηρεαζόμενη από τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Μαρωνιτών. Η αλήθεια είναι: σε αυτή τη γη, κάποτε, υπήρχαν πολλά έθνη-κοινότητες. Οι Σύροι (Μαρωνίτες), οι Έλληνες (Ρουμ), και οι Άραβες ( Μουσουλμάνοι) …. Θα πρέπει να αποδεχθούμε το «πλουραλισμό» του τόπο αυτού … γιατί αυτή είναι η “ιστορική αλήθεια” και όχι η «ιδεολογική».
3) Η Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία του Λιβάνου είναι απόγονοι των Ελλήνων της Αντιοχείας, δηλαδή είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Υπάρχει μια προσπάθεια από μέρους σας για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος;
Δημήτρης Ελ Χούρι
Μόνο με το να επιμένουμε σε αυτό το «πλουραλισμό» μπορούμε να σώσουμε την κοινότητά μας από το να απορροφηθεί. Το καθεστώς του Λιβάνου, είναι ένα σεκταριστικό καθεστώς. Έχουμε 128 βουλευτές, 64 πρέπει να είναι Μουσουλμάνοι, και 64 πρέπει να είναι Χριστιανοί. Το μερίδιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας είναι 14 βουλευτές. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει επίσης να είναι Έλληνας Ορθόδοξος.Κάθε κοινότητα του Λιβάνου έχει το δικό της πολιτικό κόμμα, γι ‘αυτό η παρουσία τους είναι έντονη στην πολιτική. Οι Μαρωνίτες έχουν το κόμμα των Λιβανικών δυνάμεων, το Kataeb, το FPM, το Marada, η σουνιτική κοινότητα έχει το «Κίνημα του Μέλλοντος» και τις ισλαμικές οργανώσεις, οι Σιίτες έχουν τη Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι Δρούζοι έχουν τα κόμματά τους …. Ακόμη και η “Αρμενική” κοινότητα (1%) του πληθυσμού είναι ισχυρότερη στην πολιτική ζωή και μπορούν να έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, γιατί έχουν το δικό τους κόμμα. Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του πληθυσμού), έχει 14 βουλευτές, δεν έχει όμως κανένας από αυτούς «μια ελληνική ορθόδοξη» ομιλία, και κανένας από αυτούς δεν προέρχεται από «Ελληνικό Ορθόδοξο» κόμμα …. Οι ηγέτες των άλλων κοινοτήτων ορίζουν τους εκπροσώπους ΜΑΣ … γι ‘αυτό, οι Ορθόδοξοι βουλευτές μας, μιλούν για τα συμφέροντα των άλλων κοινοτήτων …. Για να ικανοποιήσουν τους ” Μαρωνίτες ηγέτες» ή «Μουσουλμάνους ηγέτες” και να τους προτείνουν κάποια άλλη στιγμή στους εκλογικούς τους κανονισμούς ….Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» να ενισχύσουμε την πολιτική παρουσία μας … όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Συρία, καθώς επίσης και στην Ιορδανία. Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» για να σώσουμε την ιστορική ταυτότητά μας, την “Ελληνική Βυζαντινή” ταυτότητα … με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει ν’ απορροφάται η νεολαία μας από τις πολιτικές ιδεολογίες των άλλων. Γι ‘αυτό, θα πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στη νεολαία μας, πρέπει να κάνουμε συνέδρια σχετικά με αυτήν την ιστορική μας ταυτότητα, και φέτος κάναμε το πρώτο «Μνημόσυνο στην Ανατολή» για την επέτειο της πτώσης της Πόλης μας, τη Κωνσταντινούπολη, για να κρατήσουμε την ιστορική μας ταυτότητα … ζωντανή και στην ομιλία μας είπαμε: «Η Αγία Σοφία είναι δική μας», και κάναμε αυτή την τελετή, σαν χαιρετισμό από τους ελληνορθόδοξους της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο … λέμε: «Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι η Κεφαλή πασών των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον κόσμο, οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του, είναι μια επιθετική πράξη ενάντια σε όλους τους Ορθόδοξους ανθρώπους στον κόσμο». Και για πρώτη φορά μιλήσαμε στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου σχετικά με αυτήν επέτειο και αυτό το ιστορικό γεγονός. (Δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ!!!)
 4) Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους αντάρτες μουτζαχεντίν. Πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως επί το πλείστον Έλληνες Μακεδόνες και Έλληνες της Βυζαντινής περιόδου. Ποιες είναι οι πληροφορίες σας σε αυτό το θέμα; 
Δημήτρης Ελ Χούρι
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Συρία ζει μέσα σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σήμερα, υποστηρίζεται από δυτικές “ηλίθιες” πολιτικές, επιτίθενται σε πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, ιδίως στην πόλη Χομς Έμεσα, τη πόλη του μεγάλου Έλληνα αγίου “Ρωμανού του Μελωδού” … σήμερα 130.000 Έλληνες ορθόδοξοι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη αυτή την περιοχή Αλαβιτών ή στο Λίβανο. Επιτίθενται στους αδελφούς μας εκεί, και τους απειλούν … και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν αυτούς τους φονταμενταλιστές … χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό Ορθόδοξο πληθυσμό της Συρίας, αν θα είναι καλύτερα για αυτούς αν επαναφέρουν ένα “ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς”. Μπορώ να πω, ακόμα και μόνο στη Συρία, με τη δημιουργία ενός Ελληνικού Ορθόδοξου πολιτικού κόμματος, μπορούμε να σώσουμε την παρουσία μας … να μη χρησιμοποιούμαστε από τις συγκρούσεις των άλλων … 13% του πληθυσμού της Συρίας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι, πάνω από 1.200.000.Με την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα, μπορείτε να φανταστείτε τι επιρροή θα έχουμε … τώρα χρησιμοποιούμαστε από τους άλλους … θα γίνουμε πιο δυνατοί και μπορούμε να πούμε: το κόμμα μας, η κοινότητά μας, δεν θα εμπλακεί ποτέ στις συγκρούσεις σας, έχουμε τα δικαιώματά μας,,, και είμαστε εδώ για να το ανεχτείτε … με τη δημιουργία αυτού του κόμματος, μπορούμε να κάνουμε μια σύγκλιση μεταξύ όλων των κοινοτήτων …. και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας …
5) Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αδελφούς σας Έλληνες στην Ελλάδα;
Δημήτρης Ελ Χούρι
Εἴμαστε ἐδώ ὑπερήφανοι γιὰ τὴν Ἑλληνική καταγωγή μας. Νὰ μὴν ξεχνάτε ὅτι ἔχετε Ἕλληνες ἀδελφούς ἐδώ, στὴν ἀνατολή … καὶ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ…Εἴμαστε οἱ ναοί ἀκρίται, καὶ θὰ κρατήσουμε τὴν φλόγα στὰ χέρια μας, τὴ φλόγα τοῦ ἑλληνισμοῦ καὶ τὴς Ὁρθοδοξίας!
Τη συνέντευξη στην Αντωνία Πατσίδου στα αγγλικά, την βρίσκετε  ΕΔΩ
Η Μετάφραση έγινε από το NOCTOC

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

25 Μαρτίου 1821: Η Επανάσταση κι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: Οι δύο μεγαλύτερες Εθνικές γιορτές στη χώρα μας είναι η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου Και στις δύο περιπτώσεις γιορτάζουμε την...

Η εξομολόγηση ενός δισεκατομμυριούχου για το πώς γλυτωνει εκατομμύρια φόρων με νόμιμο τρόπο

Κάποια στιγμή όλοι έχουμε εξοργιστεί βλέποντας κάτι αηδιαστικούς «πίνακες» να πωλούνται για δεκάδες εκατομμύρια… Το χειρότερο; Εάν αναρωτηθείς πως είναι δυνατόν να δίνουν τόσα λεφτά...

500η ώρα πολέμου στο Ιράν

500η ώρα πολέμου στο Ιράν Βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εισήλθε στην Αραβική Θάλασσα με την ικανότητα να χτυπά ιρανικό έδαφος. Μέσα στο Στενό του Ορμούζ, ένα...

Μια Αρχαία Συνταγή: Η Σχέση του Κρασιού με τη Θάλασσα στην Αρχαία Ελλάδα

Η ανάμειξη με θαλασσινό νερό στο κρασί στην Αρχαία Ελλάδα φαντάζει περίεργη σήμερα Όμως, αυτή η πρακτική οινοποίησης ξεκίνησε στην Αρχαία Ελλάδα. Οι Ρωμαίοι την...

Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Δημόσιους Αξιωματούχους, που υπήρξαν στόχοι των υποκλοπών και του Predator

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Δημόσιους Αξιωματούχους, που υπήρξαν στόχοι των υποκλοπών και του Predator Αθήνα, 22 Μαρτίου 2026Με αυτή την ανοιχτή επιστολή - δημοκρατική...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Κυριακή

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου 2026. Συνεχίστε την ανάγνωση.

Καλαμάρια λεμονάτα φρικασέ με σπανάκι και χόρτα για τη νηστεια

Εύκολη συνταγή καλαμάρια με σπανάκι και χόρτα που έχει ελάχιστη προετοιμασία και γίνεται σε λιγότερο από 30’ Πεντανόστιμο φαγητό ιδανικό για νηστεία... Απο το argiro.gr Υλικά Για τα...

Η Rheinmetall σχεδιάζει να κατασκευάσει φρεγάτες για το Γερμανικό Ναυτικό

Η κατασκευή νέων φρεγατών για το γερμανικό ναυτικό έχει σταματήσει Μέσα στη στασιμότητα αυτή η Rheinmetall αποφάσισε να αναλάβει τη σύμβαση. Το έργο αξίζει δέκα...

Η απάντηση του Ιράν στο τελεσίγραφο του Τραμπ για το στενό του Ορμούζ

Η απάντηση του Ιράν στο τελεσίγραφο του Τραμπ για το στενό του Ορμούζ Το Ιράν συνδέει το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ με βασικούς όρους:•...

Ένα ταξίδι στα ιαματικά νερά της Ιεράπολης και τον θρύλο της Αιγύπτιας βασίλισσας, Κλεοπατρας

Η πισίνα της Κλεοπάτρας αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της αρχαίας Ιεράπολης στην Τουρκία και μαγνητίζει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο Οι ταξιδιώτες αντικρίζουν...

Παρέμβαση φωτιά του Πάνου Καμμενου για τους πυραύλους στην Σαουδική Αραβια

Σε παρέμβαση του πριν λίγη ώρα ο Πάνος Καμμένος αναφέρει:Αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη πυραύλων Roaring Lion απο το Ιράν πρέπει άμεσα να επαναπατρισθούν οι...

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για τα στενά του Ορμουζ

Σε νέο του μήνυμα ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει: «Εάν το Ιράν δεν ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΗ, το Στενό του Ορμούζ, εντός 48 ΩΡΩΝ από αυτό...

Καταιγισμός πιέσεων στον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει πλέον την πιο δύσκολη απόφαση μέχρι στιγμής της προεδρίας του, μια προσπάθεια που θα καθορίσει την κληρονομιά...

Πανικός στο Λονδίνο έπειτα από το χτύπημα του Ιράν στην βάση Ντιέγκο Γκαρσία…

Πανικός στο Λονδίνο έπειτα από το χτύπημα του Ιράν στην βάση Ντιέγκο Γκαρσία… «Και να δούμε τον πύραυλο, δεν έχουμε αντιβαλλιστική προστασία για να τον...

Όταν σε κυβερνούν διεφθαρμένοι, θα σε ληστεύουν

Όταν σε κυβερνούν διεφθαρμένοι, θα σε ληστεύουν Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί κατά 40% στην Ευρώπη. Στις χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στο Ιράν,...

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Αράντ του Ισραήλ έπειτα από το χτύπημα του Ιράν: Πολλοί νεκροί και 130 τραυματίες μέχρι στιγμής και η λίστα...

Δεκάδες κτίρια, περισσότεροι από 130 τραυματίες και τουλάχιστον οκτώ νεκροί ως αποτέλεσμα ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στην πόλη Αράντ του νότιου Ισραήλ. Το υπουργικό συμβούλιο...

Σάλος με την εμφάνιση της Αγγελικής Ηλιαδη στο j2us

Η εμφάνιση της Αγγελικής Ηλιαδη στο j2us

Αποκάλυψη του Ταμπού – Θάνος Ασκητής: «Γιατί “Σβήνει” η Επιθυμία στο Ζευγάρι; Όσα δεν Τολμάτε να Ρωτήσετε τον Γιατρό σας»

Σε μια αποκαλυπτική συζήτηση, ο διακεκριμένος ψυχίατρος και σεξολόγος Θάνος Ασκητής ακτινογραφεί τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, εξηγώντας γιατί οι άνθρωποι σήμερα, αν και πιο...

Αργυρό μετάλλιο ο Καραλης – Δεύτερος στον κόσμο

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6,05 μέτρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.https://twitter.com/marka2free/status/2035445404213326208?s=61Η τελική κατάταξη στο άλμα επί κοντώ  1. Άρμαντ Ντουπλάντις...

Χείμαρρος Άνθειας Αλεξανδρούπολης Έβρου: Πάνω από 24 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χάθηκαν στη θάλασσα, στο υδρολογικό έτος 2025 – 2026

«“Χείμαρρος Άνθειας, Αλεξανδρούπολης, Έβρου”: Πάνω από 24 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού χάθηκαν στη θάλασσα, στο υδρολογικό έτος 2025 - 2026, (01/09/2025 - 28/02/2026), (617,20 mm βροχής)»Το «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 28/02/2026»), με σχετικάπεριορισμένη λειψυδρία και όχι ιδιαίτερα περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «617,20 mm», ο «Χείμαρρος Άνθειας», “είχε υδατικό δυναμικό και μετέφερε”, έως περίπου, στην θέση της εκβολής του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ