ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ
(ή και αποφασισμένους αλλά όχι τόσο σίγουρους)
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
του Γιάννη Αντωνιάδη, εκπαιδευτικού
Είσαι αναποφάσιστος/η (ακόμα) για το ποιο κόμμα θα ψηφίσεις;
Σε ταλανίζει το δίλημμα εάν θα ψηφίσεις μνημονιακά ή αντιμνηονιακά κόμματα;
Απεχθάνεσαι το μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα φοβάσαι την αλλαγή ή δεν έχεις εμπιστοσύνη και σε κανέναν άλλο;
Έχει το κεφάλι σου κυριολεκτικά ζαλιστεί από οικονομικές και νομικές αναλύσεις, ατέρμονες συζητήσεις για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα που κυριολεκτικά έχεις χάσει την μπάλα;
Ψήφιζες ΝΔ,δεν θέλεις το μνημόνιο αλλά δεν σε έχει πείσει π.χ. ο Καμμένος;
Ψήφιζες ΠΑΣΟΚ δεν θέλεις το μνημόνιο αλλά σε φοβίζει ο Βενιζέλος ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο, το χάος;
Φοβάσαι ότι είτε ψηφίσεις αντιμνημονιακά είτε μνημονιακά η ίδια καταστροφή έρχεταιγια την Ελλάδα απλά δεν ξέρεις ποιακαταστροφή θα είναι λιγότερη οδυνηρή;
Γυρίζουν όλα τα παραπάνω και άλλα ερωτήματα στο κεφάλι σου ώστε πιστεύεις ότι στην κυριολεξία μισό λεπτό πριν την κάλπη να επιλέξεις που θα ρίξεις την ψήφο σου;
Εάν απάντησες ναι σε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις, έχω να μοιραστώ μαζί σου ορισμένεςβασικές σκέψεις μου που μπορεί να βοηθήσουν.
Σκέψη 1η: «Είναι το θέμα του Μνημονίου τόσο σοβαρό;»
Είναι το σοβαρότερο όλων! Γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να προχωρήσει (Ανάπτυξη, Παιδεία, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Ανεργία, κτλ) όταν δεν έχεις τακτοποιήσει την Οικονομία σου!
Οι εκλογές αυτές δεν είναι σαν καμί άλλη τα τελευταία 50 χρόνια: είτε το θέλουμε είτε όχι,έχουν χαρακτήρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το μνημόνιο.
Σκέψη 2η: «Για το μνημόνιο είμαι μπερδεμένος/η. Είναι προφανώς πολύ κακή συμφωνίαγια την Ελλάδα. Αλλά μήπως γινότανκαι να την αποφύγουμε; Και άλλωστε τι μπορώ να κάνω τώρα αφού μας έχουν ήδη δεσμεύσει;»
Σκέψου μήπως πρέπει να ψηφίσεις έτσι ώστε ναΣΤΕΙΛΕΙΣ ΗΧΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ προς το εσωτερικό αλλά κυρίως προς το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, τους Ευρωπαίουςεταίρους μας,ότι δεν αποδέχεσαι αδιαπραγμάτευτα (όπως έκαναν οι κυβερνήσεις σου χωρίς να σε ρωτήσουν)ό,τι σου έχουν σερβίρει,κυρίως σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.
Ότι δεν αποδέχεσαι από τη μία να κάνεις θυσίες και από την άλλη να χρεωκοπήσεις στο τέλος με εξεφτελιστικούς για σένα όρους. Άλλο θυσίες με ελπίδα και άλλο θυσίες χωρίς ελπίδα.
Ο μόνος τρόπος να περάσεις αυτό το μήνυμα ξεκάθαρα είναι με το να ψηφίσεις κόμματαπου δεν αποδέχτηκαν και έχουν ξεκάθαρα δηλώσει ότι δε θα αποδεχτούν κανένα μνημόνιο και καμία δανειακή σύμβαση.
Σκέψου λοιπόν ψυχρά και ψύχραιμα: ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.Δεν μπορούν να συνεχίζουν τα ίδια όταν οι Ελληνες στις παρούσες εκλογές πουν ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις μέχρι στιγμής πρακτικές τους.
Σκέψη 3η: «Δεν είμαι μόνος.»
Επίσης, σκέψου ότι, εάν αντιδράσεις, θα βρεις εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, ιδίως σε αυτούς που πλήττονται όλο και περισσότερο όπως και εσύ.Όλοι αυτοί μαζί θα φέρουν την αλλαγή πολιτικής στην ΕΕ και θα οφεληθούμε από κοινού. Αν αντίθετα εσύ υποκύψεις, θα δώσεις λάθος στίγμα και θα βλαπτούμε από κοινού.
Σκέψη 4η: «Δεν υπάρχει Μνημόνιο light».
Σκέψου ότι, εάν ψηφίσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα που άμεσα ή έμμεσα έχουν αποδεχτεί το μνημόνιο (π.χ ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΚΟΙΝ. ΣΥΜ.), νομιμοποιείς καιπολιτικά ό,τι έχει αποφασιστεί μέχρι σήμερα και άρα αποδέχεσαι παθητικά και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ τη μοίρα σου.
Τα κόμματα αυτά έχουν δεσμεύσει εαυτούς και αλλήλους και έπεται ότι δεν έχουν κανένα περιθώριο αλλαγών παρά όσο και όπου τους υπαγορευτεί από την ΤΡΟΪΚΑ. Δηλαδή, τρίχες.
Σκέψη 5η:«Δεν υπάρχει μόνο αύριο, αλλά και μεθαύριο»
Σκέψου να ψηφίσεις όχι τόσο με γνώμονα του πού θα βρεθεί η χώρα στις 7 Μαϊου και τα επόμενα 1-2 χρόνια μόνον, αλλά που θα βρεθεί η χώρα μετά από 4-5 ή και 10 χρόνια ή και 30 χρόνια.
Όποια απόφαση και να πάρεις, όποια κυβέρνηση και να προκύψει, το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι αδιαμφισβήτητα δύσκολο.
Αυτό που μετράει είναι αν θα βγει τελικά η χώρα από το αδιέξοδο ή το αδιέξοδο θα γίνεται χειρότερο κάθε χρόνο που περνάει.
Δηλαδή, κάθε χρόνος και καλύτερα ή κάθε χρόνος και χειρότερα.
Σκέψη 6η:«Μα, η συνταγή του Μνημονίου δεν είναι πετυχημένη;»
Πάνω σε αυτό συλλογίσου ότι μέχρι σήμερα, όπως έχει διαφανεί από τα δημοσιευμένα στοιχεία, αλλά και από αυτό που βιώνουμε όλοι, ο μνημονιακός δρόμος δεν έχει πετύχει σεκανένα στόχο. Μάλιστα, έχει αποτύχει οικτρά.
Και αυτό όχι γιατί εμείς δεν εφαρμόζουμε το Μνημόνιο σωστά (άλλωστε ποιο χαράτσι αρνηθήκαμε να πληρώσουμε, τι από αυτά που μας είπαν δεν κάναμε;), αλλά γιατί το μνημόνιο είναι συνταγή που δεν έχει στόχο να διορθώσει τα όποια κακώς κείμενα στην Ελλάδα, αλλά να εξασφαλίσει μόνον τους δανειστές.
Ή να πάρουν τα λεφτά τους μαζί με τους τόκους στο ακέραιο ή να πάρουν κάτι που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία, δηλαδή το Δημόσιο (και ιδιωτικό) πλούτο της χώρας σε εξεφτιλιστική τιμή ή και τα δύο.
Σκέψη 7η:«Με το Μνημόνιο που θα καταλήξουμε;»
Όταν πια θα μας αφήσουν μόνους (χωρίς τη «δόση» μας), θα αδυνατούμε να πληρώσουμε τόκους και κεφάλαιο από ένα υπέρογκο χρέος(ακόμα και εάν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα),αναγκαστικά θα πρέπει να κηρύξουμε κάποιας μορφής στάση πληρωμών ή να υποκύψουμε σε μία νέα εκποίηση εμπράγματων αξιών και ιδίως του ορυκτού πλούτου πουφαίνεταιότι είναι αξίας πολλές φορές ολόκληρο το χρέος μας.Ή να μπούμε σε νέο κύκλο δανεισμού από τους ίδιους, που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Στο μεταξύ βέβαια θα έχουμε ήδη ξεπουλήσει ό,τι φιλέτο του δημοσίου υπάρχει μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, σε ελάχιστο ποσοστό της πραγματικής του τιμής.
Θα έχουμε επίσης μειώσει μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης (όπως αναφέρεται ρητά ως στόχος στο μνημόνιο ΙΙ). Θα έχουμε ανεργία ρεκόρ. Εξαθλιωμένους πολίτες. Πτωχευμένη τη μεσαία τάξη. Και θα έχουμε καταστρέψει κι άλλοτην πραγματική οικονομία.Το δε χρέος θα παραμένει σε αστρονομικά ύψη.
Σκέψη 8η:«Το Μνημόνιο είναι τόσο καταδικαστικό;»
Το Μνημόνιο ΙΙ υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο, πουαναγνωρίζει δικαιώματα μόνον στο δανειστή. Με αυτόν τον τρόπο οι δανειστές λαμβάνουν ως εμπράγματες εγγυήσεις τη δημόσια περιουσία μας, τα ενεργειακά μας κοιτάσματα, τον ορυκτό πλούτο.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θέτει οικονομικούς στόχους τελείως ανέφικτους, τους οποίους δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε (όπως δεν επιτύχαμε κανέναν τα δύο τελευταία χρόνια), γιατί το συμφέρον τους δεν είναι να ξεχρεώσουμε. Θέλουν να ελέγχουν το χρέος μας. Θέλουν επίσης τον πλούτο μας με μηδαμινό αντάλλαγμα.
Όπως τόνισε η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουνδουρά, σε πρόσφατο άρθρο της:
«Θέλουν να είμαστε μονίμως χρεωμένοι και να μας κρατούν σε ομηρεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, απώλεια εθνικής κυριαρχίας, απώλεια δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και μάλιστα, αυτό γίνεται φανερό από τον όρο που επέβαλλαν στο Μνημόνιο ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από τρίτους, γιατί αλλιώς το συνολικό μας χρέος γίνεται αυτόματα απαιτητό. Ενώ εκείνοι, όχι μόνο έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν μονομερώς τους όρους του δανείου, αλλά και να εκχωρήσουν το σύνολο ή μέρος του χρέους ακόμη και σε τρίτους. Τρίτος, θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ακόμη και η Τουρκία(!)»
(Παρένθεση: Όταν τα βάζει κανείς όλα τα παραπάνω μαζί δεν ξέρω αν έχει υπάρξει χειρότερη συμφωνία για κανένα κράτος ή ιδιώτη ποτέ σε όλη τη νεώτερη ιστορία!)
Σκέψη 9η:«Μήπως αν πάω κόντρα θα έρθει το Χάος;»
Ακούμε συνέχεια από πολλούς: «Μα αν καταγγείλουμε το μνημόνιο και οι εταίροι μας δεν θέλουν να το επαναδιαπραγματευτούν, τότε τι θα γίνει; Αν δηλ. μας κόψουν τις δόσεις και χρεωκοπήσουμε, πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Πώς θα αναχρηματοδοτηθούν τα κουρεμένα ασφαλιστικά ταμεία.Δεν θα υπάρξει χάος;»
Απαντώ: Εάν ο ελληνικός λαός μιλήσει ξεκάθαρα αντιμνημονιακά σε αυτές τις εκλογές, τοσυντριπτικά πιθανότερο είναι ότι οι Ευρωπαίοι θα επαναδιαπραγματευτούν και το μνημόνιο ως έχει θα εκπαραθυρωθεί. Άλλωστε ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι! Όλος ο έγκυρος διεθνής οικονομικός τύπος και οι διεθνείς αναλυτές γνωρίζουν ότιτο παρόν μνημόνιο δεν «βγαίνει» και πρέπει να αλλαχθεί. Οι μόνοι που επιμένουν σε αυτό είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κόμματα «δορυφόροι».
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΙΑ ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, αλλά και την πλήρη αποδυνάμωση της ΕΕ.
Τους συμφέρει καλύτερα να βάλουν νερό στο κρασί τους, με μία ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, με κατάργηση των υπαρχόντων επονείδιστων για εμάς συμφωνιών, εκδίωξη του ΔΝΤ, δραστική μείωση επιτοκίων στα επίπεδα της ΕΚΤ, δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη, ελάφρυνση της ελληνικής μικρής και μεσαίας τάξης με μείωση φόρων, ώστε να κινηθεί η οικονομία κλπ. Γενικά, να δοθεί μία καθαρή και δίκαιη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΥΣΗ, με την οποία ορισμένοι «εταίροι» νασυμπεριφερθούν επιτέλους ως εταίροι σε μία Ενωμένη Ευρώπη και όχι ως ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
Αλλά και εάν ακόμα δεν δέχονταν επαναδιαπραγμάτευση, και επιμείνουν να μας οδηγήσουν σε στάση πληρωμών, τότε πρώτοι αυτοί θα χάσουν τα λεφτά τους. Θα καταγγείλουμε μονομερώς ό,τι έχουν υπογράψει κυβερνήσεις και βουλευτές χωρίς καμία εξουσιοδότηση από το λαό και ας τρέχουν αυτοί, αν θέλουν, στα διάφορα δικαστήρια. Εντωμεταξύ θα πρέπει να πληρώσουν στην ΕΚΤ τις εγγυήσεις, διότι δανείστηκαν για να χρηματοδοτήσουν εμάς. Είναι φανερό ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε μεγάλη ευρωπαϊκή κρίση και δεν το θέλουν. Ούτε φυσικά εμείς. Για αυτό θα καθίσουν και αυτοί και εμείς ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσευων.
Σκέψη 10η:«Και οι μισθοί και οι συντάξεις; Πώς θα αγοράζουμε φάρμακα και πετρέλαιο; Θα υπάρχουν τρόφιμα στα ράφια;»
Για μισθούς και συντάξεις χρήματα θα υπάρχουν, διότι τα λεφτά που μας δίνουν από το μνημόνιο ΙΙ προορίζονται μόνον για την πληρωμή ομολόγων και ΟΧΙ για τις εσωτερικές ανάγκες μας. Ως έχει πλέον, το 2012, είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις από τα κρατικά έσοδα. Έχουμε δηλαδή πρωτογενές πλεόνασμα. Απλά δεν έχουμε για να πληρώνουμε τα τοκοχρεωλύσια.
Όσο για το πετρέλαιο, τα φάρμακα και τα τρόφιμα, μάθε ότι όλα αυτά τα αγοράζουν με ΙΔΙΑ κεφάλαια σε ΕΥΡΩ, όχι το ίδιο το κράτος αλλά οι αντίστοιχοι ιδιώτεςμεγαλοπρομηθευτές. Όσο εκείνοι έχουν ρευστότητα και/ή πιστοληπτική ικανότητα (που δεν εξαρτάται από του ελληνικού κράτους), πετρέλαιο και τρόφιμα και φάρμακα θα υπάρχουν παντού και πάντοτε. Το πρόβλημα είναι αντίστροφο: Εάν ακουλουθηθεί το μνημόνιο, εσύ ΔΕΝ θα έχεις πλέον λεφτά στην τσέπη για να αγοράσεις πετρέλαιο, φάρμακα και τρόφιμα κι ας είναι τα ράφια γεμάτα.
Σκέψη 11η:«Ναι αλλά, εναλλακτικές υπάρχουν για στήριξη ελληνικών τραπεζών και κυρίως των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν;»
Η στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών (30 δις),αλλά και των «κουρεμένων» ασφαλιστικών μας ταμείων (20 δις), τα οποία δανείστηκε το ελληνικό κράτος από την ΤΡΟΙΚΑ με το μνημόνιο ΙΙ,μπορεί να εξασφαλιστεί άμεσα από τρίτες πηγές, π.χ: α) απόεξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια χωρίς εξοργιστικούς όρους και από χώρες που κάποτεείχαμε αρνηθεί (π.χ Ρωσία) ή και από εσωτερικό δανεισμό (π.χ έκδοση φορο-ομολόγου ή άλλης μορφής εσωτερικού δανείουακόμα και υποχρεωτικού π.χ. για δημοσίους υπαλλήλους ή ακόμα ένα ομολογιακό δάνειο από ομογενείς του εξωτερικού.
Από την άλλη να προχωρήσουμε τάχιστα και με νέες διεθνείς συμμαχίες στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου, (πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ), εκδίδοντας μάλιστα ειδικά ομόλογαώστε να προεισπράξουμε άμεσα κάποια από τα μελλοντικά έσοδα.
Να διεκδικήσουμε άμεσα το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία, (το οποίο είναι άμεσα απαιτητό), μέρος του οποίου θα συμψηφίσουμε (μονομερώς) με ό,τι χρήματα μας έχειδώσει μέχρι στιγμής η χώρα αυτή.
Η ίδρυση μίας επενδυτικής τράπεζας με 100% συμμετοχή του Δημοσίου, που θα συγκεντρώνει τον δημόσιο πλούτο (αντί να τον εκποιούμε μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων) είναι μία άλλη πολύ καλή ιδέα που έχουν στο πρόγραμμά τους οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Με ενέχυρο τον πλούτο αυτό, η τράπεζα αυτή θα μπορεί να δανείζεται νόμιμα από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1% (ή άλλες πηγές) και να χρηματοδοτεί παραγωγικές επενδύσεις.
ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΈΣ ΛΟΙΠΌΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΑΥΤΟΎΣ, ΕΦΌΣΟΝ ΕΠΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΑΥΤΌ ΚΑΛΆ, ΕΊΝΑΙ ΒΈΒΑΙΟ ΌΤΙ ΘΑ ΚΑΘΊΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΚΣΤΟΜΊΣΕΙ ΜΙΑΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΝΩΠΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΆΤΙ ΑΠΌ ΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ.
Σκέψη 12η:«Κι αν μας διώξουν από το ευρώ;»
Από το ευρώ δεν μπορεί να μας διώξει κανείς.
Σκέψη 13η: «Μα μπορεί να υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα κάνει όλα τα παραπάνω;»
Κατ’ αρχάς αυτή δεν μπορεί να είναι μία κυβέρνηση ΝΔ και/ή ΠΑΣΟΚ (πιθανότατα μαζί με άλλους δορυφόρους), διότι έχουν ψηφίσει, έχουν δεσμευτείεγγράφως και έχουν προπαγανδίσει φανατικά για τα μνημόνια, κάποιοι από την αρχή και κάποιοι εσχάτως.
Αυτή πρέπει να είναι μία κυβέρνηση που θα ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ δίνοντας την ψήφο μαςπρος κόμματα, τα οποία υπήρξαν συνεπώς αντιμνημονιακά και έχουν δηλώσειξεκάθαρα ότι θα καταγγείλουν τα μνημόνια. Ακόμα και εάν χρειαστούν συνεργασίες μεταξύπαραδοσιακά και ιδεολογικά διαφορετικών κομμάτων, δεν χρειάζεται, εδώ που φτάσαμε, να διυλίζουμε τον κώνωπα. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, θα μπορούσε να φέρει το έργο σε πέρας, εφόσον τα περισσότερα αντιμνημονιακά κόμματα συμφωνούν στα βασικάσημεία. Εάν κατέστη δυνατήμία τέτοια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής από όλες τις πτέρυγες της βουλής το 1989, για να γίνει η περιβόητη «κάθαρση», ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ! Θα έχουμε όλη την πολυτέλεια να αντιπαρατιθέμεθα ιδεολογικά σε επόμενες εκλογές όταν θα έχουμε αποφύγει τον θανάσιμο κίνδυνο.
Σκέψη 14η:«Τι να κάνω, λοιπόν;»
Τελικό, συμπέρασμα: Ο μόνος τρόπος να εξαναγκάσεις την έξοδό μας από αυτή την ζοφερή κατάσταση για το παρόν και ιδιαίτερα για το μέλλον είναι να δώσεις ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτές τις εκλογές:
ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ!
Είναι ώρα ευθύνης.
Γιάννης Αντωνιάδης
εκπαιδευτικός ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η 45χρονη Ελενα μια από τις 5 γυναίκες θύματα στην φωτιά στη Βιολαντα

Ένα από τα θύματα στο εργοστάσιο Βιολαντα είναι η 45χρονη Έλενα Κατσαρού Η 45χρονη γυναίκα ήταν από το χωριό Γλίνος και ήταν παντρεμένη, μητέρα ενός...

Κουρδοι ισοπεδώνουν μαγαζιά Τούρκων στο Ντόρντμουντ έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών σε βάρος τους

Κουρδοι ισοπεδώνουν μαγαζιά Τούρκων στο Ντόρντμουντ έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών σε βάρος τους

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία

  Στη Συρία, καταγράφηκε η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την αεροπορική βάση Καμισλί η οποία βρίσκεται σε έδαφος που προηγουμένως ελεγχόταν από τις Συριακές Δημοκρατικές...

Ιταλία: Με απόφαση της Μελονι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σικελία, Σαρδηνία και Καλαβρία

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση ενέκρινε την κήρυξη εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Καλαβρία, τις περιοχές που...

Το Κίνημα Δημοκρατίας του Στεφανου Κασσελακη υπέρ της απόφασης Μητσοτακη

Το Κίνημα Δημοκρατίας χαιρετίζει την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προσχωρήσει στην πρότασή μας για τη δημιουργία Περιφέρειας Αποδήμων, αναγνωρίζοντας στην πράξη...

Ο Τραμπ σκέφτεται να ποινικοποιήσει τις μαϊμού δημοσκοπήσεις…

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε με μια ακόμα οργισμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Truth Social) καταγγέλλοντας για μία ακόμα φορά τις δημοσκοπήσεις ως «μαϊμού» και...

Συρία: Πληροφορίες για μαζική δολοφονία Κούρδων φοιτητών

Πληροφορίες για μαζική δολοφονία Κούρδων φοιτητών. Κατέγραψαν την επίθεση που δέχτηκαν όταν αποχωρούσαν πανικόβλητοι από την Ράκα και έπειτα έπεσαν στα χέρια των τεράτων.

Συγκινεί με τις αναμνήσεις της η Αννα Βαγενα: Αυτό το πανέμορφο πουλόβερ το έπλεξε η μανούλα μου πριν απο 30 χρόνια

Τώρα με τα κρύα βρήκα αυτό το πουλόβερ και το φόρεσα και αμέσως ζεστάθηκε και το σώμα μου και η ψυχή μου.Γιατί αυτό το πανέμορφο...

Η 42χρονη Βασιλική ανάμεσα στα θύματα στο εργοστάσιο Βιολαντα

Η 42χρονη Βασιλική Σκαμπαρδώνη από το Γαρδίκι Τρικάλων έχασε τη ζωή της στην καταστροφική έκρηξη και τη φωτιά που κατέστρεψε τη μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα τα ξημερώματα...

Η υπόθεση της δασκάλας που φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα μαθητή

Την επικαιρότητα την απασχόλησε μία δασκάλα που απάνθρωπα φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα ενός μαθητή της (όχι όλων.Ενός) και επί πλέον του έδεσε με ταινία...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ενεργήσουν ως μεσολαβητές σε συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη (Türkiye Gazetesi)

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι η διαδικασία σχετικά με τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τους...

Εργοστάσιο Βιολαντα: Εντοπίστηκε η σορός της 5ης εργαζόμενης που αγνοούνταν

Η απόλυτη οδύνη και θλίψη επικρατεί στα Τρίκαλα καθώς επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια για τις 5 αγνοούμενες γυναίκες μετά την έκρηξη και την φωτιά...

Η Κατάποση της Μήτιδος: Η Πιο Έξυπνη Κίνηση του Δία για την Εξουσία

Στα θεμέλια της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων, ο μύθος της ένωσης του Δία με την πρώτη του σύζυγο, τη θεά Μήτιδα, κατέχει κεντρική θέση Η...

Νίκος Καρανίκας για το συνέδριο της Νέας Αριστερας: Καμία ελπίδα με δαύτους

Καμία ελπίδα με δαύτους.(σε 1’) Έπεσε η αυλαία του συνεδρίου της Νεαρ με ήττα του προέδρου Χαριτση & της ομάδας Αχτσιόγλου Μπίστη Τζανακοπουλου.Στήριξαν την πρόταση...

Οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι μεθυσμένος

Άλλος ένας οδηγός πατινιού πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες Σε έλεγχο αλκοτέστ που υποβλήθηκε ο οδηγός, το αλκοολόμετρο...

Σαρώνει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Υψηλή φορολογική παραβατικότητα, που φτάνει το 34,2% επί των ελέγχων, αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία για το 2025 που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων)....

Ευρωπαϊκή αεροπορική ασπίδα για την Ιορδανία, επιχορηγείται με 35 εκατομμύρια ευρώ

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιορδανία, Πιερ-Κριστόφ Χατζησάββας/Pierre-Christophe Chatzisavas αποκάλυψε μια σοβαρή ευρωπαϊκή πρόθεση να υποστηρίξει τις αμυντικές δυνατότητες των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων –...

Στο Παρίσι γυναίκα δέχτηκε επίθεση από κτήνος μέσα στο μετρό – ευτυχώς υπήρξαν πραγματικοί άντρες και την έσωσαν

Στο Παρίσι γυναίκα δέχτηκε επίθεση από κτήνος μέσα στο μετρό – ευτυχώς υπήρξαν πραγματικοί άντρες και την έσωσαν Η δήθεν πολιτισμένη Δύση διολισθαίνει στην βαρβαρότηταΒίντεο...

Γερμανία: Υπό αστυνομική φύλαξη σχολείο μετά από «μόλις» 118 σοβαρότατα εγκλήματα και περιστατικά

Ονειρεμένες καταστάσεις στη Γερμανία. Υπό αστυνομική φύλαξη σχολείο μετά από «μόλις» 118 σοβαρότατα εγκλήματα και περιστατικά Στην Karolina-Burger-Realschule στο Ludwigshafen της Γερμανίας, η κατάσταση...

Ημέρες Σμύρνης στη Συρία! Δολοφονούν ολόκληρες οικογένειες οι ισλαμοφασίστες…

Η μαρτυρία της κοπέλας συγκλονίζει… «Από πού είσαι;» ρώτησε ένας από τους ενόπλους, που φαινόταν να είναι ο διοικητής.«Ράκα», απάντησε ο Μοχάμεντ. «Κούρδοι ή Άραβες;»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ