Tο… καναρίνι της ΕΛΣΤΑΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

133182079499
Την ηλεκτρονική αλληλογρα­φία μεταξύ του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και παραγόντων του ΔΝΤ και της Eurostat έχει το «Ποντίκι» στην κατοχή του και δημοσιεύει σήμερα. Από αυτά τα έγγραφα της ντροπής, που δημοσιεύ­ονται ολόκληρα, δημιουργείται η βάσιμη εντύπωση ότι ο Γεωργίου λειτούργησε κατά κύριο λόγο ως υπάλληλος του ΔΝΤ και της Eurostat και… παρεμπιπτόντως ως επι­κεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρ­χής…

Αρχικά παρουσιάζεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία του Γεωργίου με τον Hallgrimur Snorrason (πρό­σωπο επικοινωνίας μεταξύ Εurostat και ΕΛΣΤΑΤ επί τεχνικών θεμάτων). Το ζήτημα που τους απασχολούσε, όπως φαίνεται από τα ηλεκτρονικά μηνύμα­τα που αντάλλαξαν οι Γεωργίου – Snorrason, είχε να κάνει με προτεινόμενες αλλαγές επί του ιδρυτικού της ΕΛΣΤΑΤ Νόμου 3832/2010, με στόχο την κα­τάργηση όλων των αρμοδιοτήτων του αντιπροέδρου και των υπόλοιπων με­λών του Δ.Σ. και την ενίσχυση των αρ­μοδιοτήτων του προέδρου – δηλαδή του ίδιου του Γεωργίου.
Η αλληλογραφία αρχίζει με μήνυ­μα του Γεωργίου, ο οποίος υποβάλλει «θέματα για προβληματισμό» στον Hallgrimur Snorrason. Ακολουθεί η απάντηση του Ευρωπαίου τεχνοκρά­τη με σαφείς υποδείξεις για τη δημι­ουργία του νέου νόμου. Η προσπά­θεια ολοκληρώνεται με μήνυμα του Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, από τον οποίο ζη­τά να… βοηθήσει να περάσει ο νέος νόμος.

Οι συλλογισμοί…

«Από: Γεωργίου Ανδρέας Αποστολή: 11, Οκτωβρίου 2010 17:13
Προς: Hallgrimur Snorrason
Θέμα: Θέματα για συλλογισμό

Αγαπητέ Hallgrimur,

Κάποια θέματα.

1. Ποιος / πώς συγκαλεί το Συμβούλιο σε συνάντηση.

2. Ποιος αποφασίζει και χειρίζεται ζη­τήματα μεθοδολογίας και παραγω­γής στοιχείων.

3. Κάτω από το στοιχείο λ) στη σελίδα 2 σε ποιο νόμο αναφέρεται;

4. Κάτω από το στοιχείο κ) στη σελί­δα 2 σε ποιον παρέχεται η γνωμο­δότηση;

5. Να αναθέτει συγκεκριμένα έργα στα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ;

6. Είναι σαφές ποιος αποφασίζει και υπογράφει τις αιτήσεις επιδότη­σης;

7. Ποιος είναι υπεύθυνος για την προ­ετοιμασία και την έγκριση τριμηνι­αίας ή άλλης (μη-ετήσιας) έκθεσης προς τη Βουλή;

8. Ποιος αποφασίζει για τα προγράμ­ματα του ωραρίου εργασίας του προσωπικού;
9. Ποιος αποφασίζει για τις κινήσεις του προσωπικού και των ανακατατάξε­ών τους (και σε ποιο βαθμό);

Εύχομαι ό,τι καλύτερο Ανδρέας»
133182088886
…Και οι μεθοδεύσεις

«Από: Hallgrimur Snorrason
Αποστολή Δευ 11/10/2010 11:29 μ.μ.
Προς: Γεωργίου Ανδρέας
Κοιν.: “Α.Δ. Τσεβάς”, “Per Samuelson”
Θέμα: Re: Θέματα για συλλογισμό

Αγαπητέ Ανδρέα,
Κοιν.: Θάνο και Per

Ευχαριστώ Ανδρέα για την υπενθύ­μιση των ζητημάτων. Βασικά σκέφτο­μαι ότι πρέπει να θέσεις όλα αυτά τα ζητήματα στον Θάνο, ο οποίος πρέπει να προκληθεί και να ενθαρρυνθεί ή να υποκινηθεί ώστε να συνεχίσει να σκέφτεται εποικοδομητικά!
Για αυτόν τον λόγο και εν όψει του χρονικού περιορισμού παίρνω την πρωτοβουλία να στείλω ηλεκτρονικά αντίγραφα του e-mail σου και των απα-ντήσεών μου σε αμφότερους τους νο­μικούς σου συμβούλους, Θάνο και Per Samuelson.
Μερικές σκέψεις:
Πρέπει να ρωτήσεις τον Θάνο: υπάρχει τρόπος να περιοριστούν οι δυνατότητες του Αντι-Προέδρου στο να συγκαλεί το Συμβούλιο σε συνα­ντήσεις; Θα έπρεπε ο Αντι-Πρόεδρος να έχει την εξουσιοδότηση να συγκα­λεί το Συμβούλιο και, αν ναι, σε ποιες περιστάσεις; Το άρθρο 13, Παράγρ. 2 λέει “Στην περίπτωση της απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου, ο Αντιπρό­εδρος εκτελεί τα καθήκοντά του/της”. Μπορεί αυτό να αλλάξει; Θα ήταν δυ­νατό να λέει π.χ. ότι ο Αντι-Πρόεδρος συγκαλεί και προΐσταται τις συνεδριά­σεις του Συμβουλίου εάν ο Πρόεδρος δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, ή κάτι παρόμοιο;;;;
Εδώ, με έχασες. Η απάντησή μου, φυσικά, είναι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ – σε άλλες χώρες είναι ο Γενικός Διευ­θυντής ή ο επικεφαλής στατιστικολό­γος ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέ­ματα μεθοδολογίας και την παραγωγή στατιστικών. Γιατί αμφιβάλεις; Ποιος όρος είναι αυτός που σε κάνει αβέ­βαιο; Νομίζω ότι το νέο άρθρο το 14γ) καθιστά απολύτως σαφές.
Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας στα­τιστικός νόμος. Νομίζω ότι αυτό είναι κάποια νομικίστικη ιδέα της ολοκλή­ρωσης των θεμάτων. Από τη δική μου άποψη αυτό δεν είναι ίσως απαραίτη­το, αμφιβάλλω ότι είναι επιβλαβές, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο δια­κοσμητικό παρά ουσιαστικό. Συμπέρα­σμα; Ρώτα τον Θάνο!
Υποθέτω ότι παρέχεται σε αυτόν που τον αφορά. Η γνωμοδότηση μπο­ρεί να είναι μόνο για τον Πρόεδρο, και αυτός θα σημειώσει και θα λάβει υπό­ψη τη γνώμη. Με άλλα λόγια, αυτό εί­ναι για θέματα συμβουλευτικά.
Αυτό φαίνεται καλό, αλλά συμφωνώ ότι αυτό μπορεί να είναι δίκοπο μαχαί­ρι. Ας συμβουλευτούμε τους δικηγό­ρους.
Αιτήσεις επιχορήγησης; Δεν καλύ­πτεται αυτό επαρκώς από τη διάταξη 14ο); Σε περίπτωση αμφιβολίας, θα πρέπει να ζητήσουμε από τον Θάνο να το καταστήσει αυτό σαφές, ενδεχομέ­νως στην ίδια παράγραφο, αναφέροντας ρητά την υποβολή αιτήσεων για επιδοτήσεις.
Ίδια γνώμη όπως προηγουμένως: ο Πρόεδρος. Η τροποποίηση αυτή κα­θιστά σαφές ότι το συμβούλιο θα υι­οθετήσει την ετήσια έκθεση. Οι τρι­μηνιαίες εκθέσεις, που δεν αναφέρο­νται στον νόμο, πρέπει να αποτελούν ευθύνη του Προέδρου.
Ο Πρόεδρος αποφασίζει για τα προ­γράμματα εργασίας στο πλαίσιο των συμβάσεων εργασίας / μισθών και των νόμων για το ωράριο εργασίας. Δεν μπορώ να βρω τίποτα σε αυτό που να έρχεται σε αντίθεση με το νόμο.
Το άρθρο 14δ) καθιστά σαφές ότι αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου.
Τέλος, επανέρχομαι στο θέμα που έχω αναφέρει αρκετές φορές στο Θάνο, το σχετικό με το δικαίωμα του Προέδρου να διορίζει έναν αναπλη­ρωτή. Η ιδέα μου είναι να προστεθεί μια διάταξη σύμφωνα με τα ακόλου­θα: ο Πρόεδρος μπορεί να ορίσει έναν από τους Γενικούς Διευθυντές της ΕΛΣΤΑΤ ώστε (να ενεργεί ως αναπληρω­τής του) σε περίπτωση απουσίας του (και) να αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία του ιδρύ­ματος. Αν και θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσει τη λέξη αναπληρωτής μπορεί επίσης να αποφευχθεί όπως υπονοείται από την παρένθεση.
Με  φιλικούς χαιρετισμούς σε όλους Hallgrimur»

Τα όσα διαβά­σατε  παραπάνω αφορούν τις προ­τεινόμενες αλλα­γές του ιδρυτικού Νό­μου της ΕΛΣΤΑΤ (3832/2010),  με στόχο την κατάρ­γηση όλων των αρμοδιοτήτων του αντιπροέδρου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. και την ενίσχυση των αρ­μοδιοτήτων του προέδρου.
Αυτές οι αλλαγές ψηφίστηκαν τελι­κά από τη Βουλή στις 14.12.2010 ως άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου. Από την επιστολή καθίσταται προφανές ότι αποφασίστηκαν και συντάχθηκαν υπό πλήρη μυστικότητα με συνεργα­σία των κυρίων Α. Γεωργίου, Α. Τσεβά, H. Samuelson.
«Ρουσφέτι» από τον Τόμσεν
Αφού, λοιπόν, οι τεχνοκράτες πήραν τα… μέτρα του νέου νόμου, ο Γεωργί­ου απευθύνθηκε στον κατάλληλο άν­θρωπο για να «ράψει» το νέο κοστού­μι της ΕΛΣΤΑΤ: τον Πολ Τόμσεν, αφού ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αντισταθεί στη… γο­ητεία του και την πειθώ του…

«Από: Γεωργίου Ανδρέας
(16/10/2010)
Προς: Τόμσεν
Θέμα: τροποποίηση του νόμου 3832
Γεωργίου προς Τόμσεν
Όπως γνωρίζετε, η ιδιαίτερα ασυ­νήθιστη κατάσταση με κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ δημιούργησε την ανάγκη δημιουργίας μιας πρότασης για τροπολογία στον Ελληνικό Στατι­στικό Νόμο (3832) με στόχο να ξεκα­θαριστεί ο ρόλος του Δ.Σ. (συμπερι­λαμβανομένου του ρόλου του αντι­προέδρου του Δ.Σ.). Αυτή ήταν η πρό­ταση του νομικού συμβούλου της Eurostat, κ. Περ Σάμουελσον, όπως και του ανώτατου συμβούλου (ειδικού) της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ Χάλκριμουρ Σνόρασον. (Τόσο η άποψη του Σάμουελσον όσο και οι παρατηρήσεις του Σνόρασον σχετικά με αυτήν είναι συ­νημμένες).
Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι δύο ειδικοί της Eurostat καθώς και ένας έλληνας ειδικός στο δημόσιο δί­καιο, τον τελευταίο μήνα, συνέταξαν μια πρόταση για τροπολογία του νό­μου 3832, την οποία υπέβαλλα χθες στον Υπουργό Οικονομικών.
Η προτεινόμενη αλλαγή περιλαμβάνει την απαραίτη­τη νομική πα­ρουσία (τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά), την οποία επίσης συνάπτω. Αυτά τα κείμενα εστάλησαν επίσης και στον γενικό διευθυ­ντή της Eurostat κ. Ραντεμάχερ.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat μόλις άνοιξε και πάλι το θέμα του διορι­σμού του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ στο Κοινό Γενικό Στατιστικό Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας (σ.σ. δεν εί­μαι σίγουρη για το πώς λέγε­ται αυτό το πράγμα), με την παρατή­ρηση ότι αποτελεί σημαντικό κίνδυνο συνολικά για τη μεταρρύθμιση του στατιστικού συστήματος και απαιτεί, μεταξύ άλλων, και αλλαγές στο νόμο, ώστε να προωθηθεί. Αυτό το θέμα που αποτελεί “κόκκινη σημαία” ανα­μένεται να συζητηθεί στο ECOFIN στις αρχές Νοεμβρίου εκτός εάν θίξει το ζήτημα η ελληνική πλευρά.
Όπως βλέπετε από τα συνημμένα κείμενα, οι αλλαγές στο νόμο ανα­φέρονται λεπτομερώς. Κάποιοι νομι­κοί κύκλοι μπορεί να το θεωρήσουν υπερβολικά λεπτομερές, αλλά δικαι­ολογείται διότι α) ο νόμος 3832 είναι ήδη πολύ λεπτομερής και β) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι του προέδρου και του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένου και του αντι­προέδρου) στον ίδιο το νόμο, καθώς σημειώνονται διαρκώς παρερμηνείες του υπάρχοντος νόμου από κάποια μέλη του Δ.Σ. με καταστροφικά απο­τελέσματα για τη λειτουργία της ΕΛ­ΣΤΑΤ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλη τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές στατιστικές.
Ίσως επιθυμείς να συζητήσεις το θέμα αυτό με τον κ. Σνόρασον, ο οποίος ως εκπρόσωπος της Eurostat μέσα στην ΕΛΣΤΑΤ έχει εμπει­ρία της όλης κατάστασης από πρώτο χέρι. Το καθήκον που έχουμε μπρο­στά είναι να περάσει η προτεινόμε­νη τροπολογία “όπως είναι” όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση χει­ροτερεύει.
Ο κίνδυνος είναι ότι η τροπολογία (στην περίπτωση που η κυβέρνηση την προωθήσει) μπορεί να υποστεί αλλαγές, με την επίκληση της ανά­γκης για συμβιβασμό, και έτσι η κα­τάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσι­μη και δυσλειτουργική, κάτι που δεν είναι προς όφελος κανενός.
Εγώ και ο Έλληνας νομικός, όπως και οι κ. Σνόρασον και Σάμουελσον στους οποίους επίσης στέλνω αυ­τό το μήνυμα, είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώ­τησή σας που αφορά την τροπολογία και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να δημιουργηθεί η πρόταση.
Θα σας πάρω και τηλέφωνο προ­κειμένου να συζητήσουμε το θέμα».
133182079499
Δεν ξέρουμε πότε και τι είπαν στο τηλέφωνο ο Γεωργίου με τον Τό­μσεν… Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο νόμος κόπηκε και ράφτηκε στα δέο­ντα μέτρα…
Ο καταλληλότερος
Σημείωση: Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ όταν διεκδί­κησε τη θέση του επικεφαλής της ΕΛ­ΣΤΑΤ έπειτα από σχετική προκήρυξη, η οποία αναζητούσε τον καταλληλό­τερο γι’ αυτήν τη θέση υψηλής ευθύ­νης, και η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τον επέλεξε…

Εφημερίδα Ποντίκι

δια την αντιγραφή http://citypress-gr.blogspot.com/

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Οι κρεοπώλες κλείνουν τα καταστήματα τους την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ημέρα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, απευθύνει...

Μαχαίρωσαν 14χρονο σε ενέδρα και κατέληξαν στη φυλακή

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν έναν 14χρονο στον Χολαργό, οδηγούνται στη φυλακή, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους Κατά το κατηγορητήριο, οι...

Τemu και Shein: Για κάθε ηλεκτρονική παραγγελία από τους κινέζικους γίγαντες του e-commerce θα υπάρχει τέλος 3 ευρώ

  Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2026 τίθεται το ευρω-χαράτσι για δέματα αξίας κάτω των €150 που θα εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Shein...

Τέλος εποχής για ένα ιστορικό κτίριο της Αλεξανδρούπολης: Κατεδαφίστηκε η οικία της οικογένειας Μαλαματίνα

Κατεδαφίστηκε το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου η οικία της οικογένειας Μαλαματίνα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και ιστορικά κτίρια της πόλης σηματοδοτώντας το...

Κυριάκος Βελόπουλος: Οι αγρότες δεν πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα και ας προσπαθεί η κυβέρνηση να τους διασπάσει!

Καλούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους να αντιληφθούν το αυτονόητο: Η κυβέρνηση επιχειρεί να τους διασπάσει και εκείνοι δεν πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα!Ο αγώνας...

Έσβησε στα 50 του χρόνια ο σκηνοθέτης Μιχάλης Ιγνατίου

Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ο τηλεοπτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Κύπρου και της Ελλάδας με την είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Μιχάλη Ιγνατίου Έφυγε από...

Η Disney και η OpenAI ανακοίνωσαν μια συμφωνία «ορόσημο» που αλλάζει το τοπίο της δημιουργίας περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη

Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η πλατφόρμα Sora της OpenAI — ένα εργαλείο που δημιουργεί σύντομα βίντεο με βάση εντολές χρηστών — το οποίο...

Η Αυστρία έχει απαγορεύσει τη μαντίλα για μαθήτριες κάτω των 14 ετών

Το αυστριακό κοινοβούλιο ενέκρινε κανονισμό που απαγορεύει τη μαντίλα σε μαθητές κάτω των 14 ετών Η Αυστριακή υπουργός Οικογένειας, Ένταξης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλαούντια Πλάκολμ,...

Σάρωσε σε τηλεθέαση η κατάθεση-show του Φραπέ

Έκπληκτοι έμειναν οι ιθύνοντες στο κανάλι της Βουλής με τα νούμερα στις θεάσεις που πραγματοποιήθηκαν την ώρα της κατάθεσης στη Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ...

Η Μόσχα προχωρά σε νομικές ενέργειες για τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία, ενώ το Βέλγιο και η ΕΚΤ προειδοποιούν για καταστροφικές συνέπειες

Η Ρωσία έκανε την πρώτη επίσημη κίνηση στη διαμάχη για τα παγωμένα κεφάλαιά της, καταθέτοντας αγωγή κατά του βελγικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού Euroclear Η κεντρική τράπεζα...

Μίκης Θεοδωράκης: Ο παγκόσμιος Ελληνας

Ο Μίκης Θεοδωράκης που γεννήθηκε στη Χίο στις 29 Ιουλίου 1925 και κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του από τον Γαλατά Χανίων και από την πλευρά της...

Γιώργος Βενετσάνος: Χωρίς τίτλο, αλλά με πολύ θλίψη

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, γύρω στις 13:30 Όσα περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας που έφτασε κοντά του, ο Μανόλης Κτιστάκης,...

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απαιτεί παράδοση των όπλων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, παρέδωσε σημαντικά μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του στη Μεγάλη...

Πριν τα Χριστούγεννα οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, κάτι που θα δώσει μεγάλη ανάσα ενόψει των αγορών για τα Χριστούγεννα Συγκεκριμένα...

54χρονος έπεσε από την ταράτσα – Τον βρήκαν νεκρό στο πάρκινγκ πολυκατοικίας

Ο 54χρονος βρέθηκε στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας αιμόφυρτος Το συμβάν σημειώθηκε στην οδό 28ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το οnlarissa.gr, περίοικοι ειδοποίησαν την...

Την Κυριακή 14/12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Την Κυριακή 14.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό συλλεκτικό ημερολόγιον της Εστίας 2026 Ενα λεύκωμα ιστορικής μνήμης με σπάνιο...

Αυξήσεις σε διόδια και Αττική Οδό

Χιλιάδες οδηγοί που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό για τις καθημερινές τους μετακινήσεις τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως από 1/1/2026 θα δουν μια αύξηση...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Σαραντη, χήρα του ιδρυτή της εταιρείας ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕ

Η εταιρεία ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. επιθυμεί να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την είδηση της απώλειας της Μαρίας Σαράντη, χήρα του ιδρυτή της εταιρείας Αθανασίου...

Σκηνές Αποκάλυψης στην Τουρκία: Η ακραία ξηρασία προκαλεί γεωλογική κατάρρευση

Αποκαλυπτικό βίντεο από drone δείχνει 684 τεράστιους κρατήρες να «καταβροχθίζουν» τον σιτοβολώνα της Τουρκίας, καθώς η ακραία ξηρασία προκαλεί γεωλογική κατάρρευση Η πεδιάδα του Ικονίου,...

Ο ρωσικός στρατός έρχεται πιο κοντά στις δύο τελευταίες μεγάλες ουκρανικές πόλεις του Ντονμπάς: το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα (11/12) ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν πλήρως την κωμόπολη Σιβέρσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ μία κίνηση που, αν επιβεβαιωθεί, θεωρείται στρατηγικής...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ