ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ALCO: 3 ΣΤΟΥΣ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΥΛΑΚΗ!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

alco ceb4ceb7cebccebfcf83cebacebfcf80ceb7cf83ceb71ΣΑΝ ΒΟΜΒΑ ΣΚΑΕΙ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ “ΓΑΠ” ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Τρεις στους τέσσερις Ελληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Τα αποτελέσματα του δεύτερου «newsbomb political xrayby alco» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά από αυτά του πρώτου, τα οποία προκάλεσαν σάλο στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν έδειξαν ότι:
– 8 στους 10 Ελληνες θεωρούν πως ο Γ. Παπανδρέου ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία και
– 6 στους 10 πιστεύουν πως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των ξένων δανειστών μας.
Όμως, η νέα μεγάλη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε αποκλειστικά για το newsbomb.gr μια από τις παλαιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η alco, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα: καταγράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
alcob02
Είναι ενδεικτικό ότι ο δεύτερος σε σειρά, Κώστας Καραμανλής, απέχει παρασάγγες από το ποσοστό του διαδόχου του στο πρωθυπουργικό αξίωμα. Αν, μάλιστα, σκεφτεί κανείς ότι -την ώρα που αποχωρούσε από την εξουσία- ο Κ. Καραμανλής είχε χρεωθεί, εξαιτίας των σκανδάλων και των λανθασμένων επιλογών των υπουργών του, την οικονομική αποτυχία της χώρας, η αλλαγή του σκηνικού είναι εντυπωσιακή. Μετά από μόλις δυο χρόνια διακυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνα πολίτη ως ο σχεδόν αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτίναξη της φτώχειας και της ανέχειας, για την απώλεια της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού, με τεράστια απόσταση -μάλιστα- από τον δεύτερο. Την ίδια ώρα, ο Κ. Καραμανλής έχει απομακρυνθεί πολύ από το κέντρο του κάδρου των ευθυνών, αφού -προφανώς- πιστώνεται το γεγονός ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, είπε στον κόσμο τη σκληρή αλήθεια και, παρότι το πλήρωσε εκλογικά, επιβεβαιώθηκε από τα πράγματα στη συνέχεια.
Αντίθετα, πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των υπευθύνων για την κατάντια μας -σε σχέση με τα οκτώ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει μετά την αποχώρησή του από την εξουσία- παραμένει ο Κώστας Σημίτης. Είναι σαφές ότι ο κόσμος του χρεώνει την επίπλαστη ευημερία που έσκασε σα φούσκα στα μούτρα του ελληνικού λαού. Είναι επίσης σαφές ότι οι πολίτες υιοθετούν τις κατηγορίες περί πλαστών μεγεθών που «μαγειρεύτηκαν» επί διακυβέρνησης Σημίτη και οδήγησαν μεν, σε πρώτη φάση, στην είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά είχαν ευθεία συνέπεια και την μετέπειτα κατρακύλα.
Στην ιεράρχηση των πολιτικών που είναι -κατά τον Ελληνα πολίτη- υπεύθυνοι για την οικονομική κατάρρευση του τόπου και πρέπει να πληρώσουν για αυτή, ακολουθούν στη δημοσκόπηση της alco για το newsbomb.gr ο υπουργός Οικονομίας επί ημερών Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου (με 14%) και ο ομόλογός του επί Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης (με 8%).
Εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα αποτελεί το γεγονός ότι στον κατάλογο των πέντε πρώτων πολιτικών που ο ελληνικός λαός εντοπίζει ως «φταίχτες» για τη σημερινή μας κατάσταση δεν εμφανίζεται το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Είναι σαφές πως ο κόσμος αναγνωρίζει στον Βαγγέλη Βενιζέλο το γεγονός ότι ανέλαβε το κρίσιμο πόστο (ή, καλύτερα, την «καυτή πατάτα») αφού τα εγκλήματα εις βάρος της οικονομίας μας είχαν ήδη συντελεστεί. Επίσης, πιστώνεται ότι είχε το θάρρος να αποδεχθεί την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή συγκυρία και, βέβαια, στα υπέρ του καταγράφονται και οι όποιες επιτυχίες των τελευταίων εβδομάδων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ευρήματα αυτά συνιστούν και σοβαρά πολιτικά «όπλα» στην πορεία του Βαγγέλη Βενιζέλου προς την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και, ακολούθως, στο υπό την καθοδήγησή του μέλλον του Κινήματος.
Ένα άλλο στοιχείο που έχει τη δική του σημασία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (το 65%) των ερωτηθέντων από την «πολιτική ακτινογραφία», το «political xray» της alco για το newsbomb.gr, απαντά αυθόρμητα «όλοι» στην ερώτηση ποιοι πολιτικοί φταίνε και πρέπει να πληρώσουν . Η απάντηση καταδεικνύει την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στα μάτια του ελληνικού λαού. Βεβαίως, η ανάλυση που προηγήθηκε έγινε επί όσων εκ των ερωτηθέντων απάντησαν κάποιο όνομα (ή ονόματα) στην ερώτηση του «political x-ray».
Ταρακουνά την κεντροδεξιά «πολυκατοικία» ο Π. Καμμένος!
alcob04
Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φαίνεται να εξασφαλίζει το κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος, «Ανεξάρτητοι Ελληνες», όπως προκύπτει από τη δεύτερη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε η alco για το newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, το 8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε το νέο κόμμα του Π. Καμμένου αν αυτή την Κυριακή είχαμε εκλογές. Το 70% τοποθετήθηκε αρνητικά, ενώ το 8% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Το συγκεκριμένο εύρημα έχει ξεχωριστή αξία, αφενός διότι πρόκειται για μια από τις πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές του νέου πολιτικού σχηματισμού. Αφετέρου, γιατί -ακόμη και αν δεν διατηρηθεί σε τόσο υψηλά ποσοστά στο δρόμο μέχρι την κάλπη- καταδεικνύει δομικές αλλαγές στο χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που μια νέα κεντροδεξιά κίνηση καταγράφει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά. Αρκεί να θυμηθεί κανείς το εγχείρημα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που είχε φτάσει να καταγράφεται στις έρευνες με πρόθεση ψήφου μέχρι και 15%, για να αποτύχει παταγωδώς στη συνέχεια και ο εμπνευστής του να επιστρέψει -κακήν κακώς- στο μαντρί. Μεταξύ Αβραμόπουλου και Καμμένου, όμως, υπάρχουν διαφορές και, μάλιστα, δομικές. Η κίνηση Αβραμόπολου αποδείχθηκε καιροσκοπική. Είχε χαρακτήρα δημοσιοσχετίστικο και περισσότερο βασιζόταν σε μια εφήμερη δημοφιλία του επικεφαλής της, παρά στην ανάγκη ενός κοινωνικού ρεύματος να εκφραστεί. Στο σημείο αυτό ακριβώς έγκειται και η ειδοποιός διαφορά του Π. Καμμένου. Το υψηλό ποσοστό στήριξης -έστω και θεωρητικής, ακόμη- που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της alco προκύπτει από ένα υπαρκτό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας, ένα σημαντικό κομμάτι της κεντροδεξιάς που έχει δυσαρεστηθεί από τις επιλογές της Ν.Δ. και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά (κυρίως τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπερψήφιση του νέου μνημονίου) και βρίσκει έκφραση μέσα από τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».
Με άλλα λόγια, ο Π. Καμμένος μοιάζει -βάσει αυτής, της πρώτης δημοσκοπικής του καταγραφής- ικανός να φέρει μόνιμες ανακατατάξεις στην κεντροδεξιά «πολυκατοικία». Παίρνει ένα 13% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και ένα 28% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ.
Ακόμη και αν τα ποσοστά του μειωθούν κατά τι καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, δείχνει να βρίσκεται σε σαφή τροχιά εισόδου στη Βουλή. Αν αυτό συμβεί, είναι πολύ πιθανό να αφήσει εκτός Κοινοβουλίου τον Γιώργο Καρατζαφέρη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στερεί την -όποια- ελπίδα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από τη Χρυσή Αυγή.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» παίρνουν και ένα ποσοστό 5% -κεντρώων, προφανώς- ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Ας μην υποτιμήσουμε, μάλιστα, ότι αυτή η πρώτη καταγραφή του κόμματος του Π. Καμμένου γίνεται πριν καν αποκτήσει πιο σταθερά χαρακτηριστικά, πριν καν ανακοινώσει την υποστήριξη περισσότερων προσώπων, με την ενδεχόμενη προσχώρηση επιπλέον βουλευτών από τους διαγραφέντες της Ν.Δ. και άλλων προσωπικοτήτων που, αναμφισβήτητα, θα τονώσουν περαιτέρω τη δυναμική του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.


NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ«POLITICAL X-RAY»
Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».
Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πύργος: Απίστευτο – Κέρδισε 350 χιλιάδες ευρώ στο στοίχημα παίζοντας 50 λεπτά!

Το κουπόνι παίχτηκε στο πρακτορείο Allwyn «Το Αστέρι» (Αγίου Γεωργίου 2) Πιθανότατα να πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στην Ελλάδα με τόσο...

Όταν δεν έχεις τίποτα να δώσεις, κατηγορείς για λαϊκισμό όποιον έχει

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επειδή δεν έχουν πλέον τίποτα για τον λαό, κατηγορούν την Αντιπολίτευση για λαϊκισμό, επειδή θα έχει κάτι να δόσει. Είναι...

Το “στημενο γκάλοπ” του Χατζηδάκη για τον Σαμαρά

Βγήκε σε δηλώσεις ο Κωστής Χατζηδάκης της Νέας Δημοκρατίας και πήρε θέση σχετικά για την επικείμενη είσοδο Σαμαρά στην προεκλογική περίοδομε δικό του κόμμα,...

Αρχηγός στρατού της Ουγκάντα: «Θα επισκεφτώ τη γη του προγόνου μου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αποφασίσω τι θα κάνω με την Τουρκία»

Σε νέα ανάρτηση για την…. ελληνική καταγωγή του πρέβη ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουγκάντα, Muhoozi Kainerugaba, ισχυριζόμενος δημόσια πως οι ρίζες του...

Ο Άδωνις παγιδεύτηκε 11 φορές με Predator και… σιωπά;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παγιδεύτηκε με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator καθώς έλαβε τουλάχιστον 11 μηνύματα μέσα στο 2021. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν παγιδεύτηκε...

Ο Βασιλιάς Κουκούνι της Τροίας: Ο Πρώτος Ιστορικός Ηγεμόνας της Πόλης

Ο Πρώτος Ιστορικός Βασιλιάς της Τροίας: Ο Κουκούνι Η Τροία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Εποχής του Χαλκού. Πολλοί γνωρίζουν τον μύθο του...

Επίθεση Βελόπουλου σε Μητσοτακη: Με σκηνοθετημένες επισκέψεις γίνεται κομπάρσος και όχι πολιτικός

Ο Κ. Μητσοτάης με σκηνοθετημένες επισκέψεις γίνεται κομπάρσος και όχι πολιτικός Ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να αφήσει τα νότια προάστια και να πάει στις...

Νέα Σμύρνη: Μαχαίρωσαν 13χρονο έξω από δημοτικό σχολείο

Στόχος άγριας επίθεσης από τέσσερα άτομα έγινε ένας 13χρονος χθες το απόγευμα, έξω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, με τους αγνώστους να...

Σπαρτιατικό Πολίτευμα: Η Πραγματική Οργάνωση της Αρχαίας Σπάρτης

Το σπαρτιατικό πολίτευμα υπήρξε ένα από τα πιο ιδιαίτερα πολιτικά συστήματα της αρχαίας Ελλάδας Η Σπάρτη, αν και μικρή σε πληθυσμό, ξεχώρισε για τη δύναμη...

Το Ισραήλ δεν πέτυχε πλήρως κανέναν από τους πέντε στόχους του κατά τη διάρκεια του Τρίτου Πολέμου του Κόλπου (Ρωσική Ανάλυση)

Το Ισραήλ δεν μπορούσε να επιτύχει μόνο του κανέναν από τους στόχους που έθεσε όλοι από αυτούς απαιτούσαν τη βοήθεια των ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ...

Παρέμβαση φωτιά του Αδωνι Γεωργιάδη μετά την πρόταση του εισαγγελέα για την Αννα Μισελ Ασημακοπούλου

Καυτή παρεμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη Σε ανάρτηση του ο υπουργός υγείας αναφέρει λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εισαγγελέα υπέρ τη ενοχής της Αννας...

Ο Μάνος Χατζιδάκις και το Ανεξήγητο

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ Κάποια στιγμή, σε έναν από τους -καθημερινούς σχεδόν- μυστικούς δείπνους που παρέθετε ο Χατζιδάκις στους διάφορους φίλους του, εις...

Αδιανόητη ρουκέτα Τραμπ: θα βάλει τον Τζολάνι να χτυπήσει την Χεζμπολάχ μέσα στο Λίβανο

Αδιανόητη ρουκέτα Τραμπ: θα βάλει τον Τζολάνι να χτυπήσει την Χεζμπολάχ μέσα στο Λίβανο Γιατί λέει το Ισραήλ σκοτώνει αδιάκριτα, ενώ ο ισλαμοκανίβαλος θα το...

Παραιτήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης από Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον σύντροφο Σωκράτη Φάμελλο για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, τους εργαζόμενους στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δουλέψαμε...

Πώς Πραγματικά Ήταν το Συμπόσιο στην Αρχαία Ελλάδα

Τι ήταν το συμπόσιο στην Αρχαία Ελλάδα; Το συμπόσιο στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια ανδρική κοινωνική εκδήλωση όπου κυριαρχούσαν το κρασί, η κουβέντα και η...

Στέφανος Κασσελακης: Συνέντευξη στο TRT στην εκπομπή Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα

Συνέντευξη στο TRT στην εκπομπή Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα

Χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ: Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία συμμετοχής της στο πρόγραμμα SAFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμφωνία συμμετοχής της στο πρόγραμμα SAFE(Security Action for Europe) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 150 δισεκατομμυρίων ευρώ που...

Ο Μύθος του Ηρός: Η Πλατωνική Θεωρία της Μετενσάρκωσης και η Επιλογή της Ζωής

Πλατων: μεταφυσικές του απόψεις και την θεωρία της μετενσάρκωσης Ο Μύθος του Ηρός, όπως τον αφηγείται ο Πλάτωνας στο δέκατο βιβλίο της «Πολιτείας», αποτελεί ένα...

Ριζικές μεταρρυθμίσεις στην καταναλωτική πίστη

Σε φάση δημόσιας διαβούλευσης έως τις 29 Ιουνίου βρίσκεται το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο εισάγει ένα πλήρως ανανεωμένο πλαίσιο για τα...

Νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αύριο το βράδυ

Με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται η νέα δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος την Τετάρτη (17/6) θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ως κεντρικός ομιλητής στην Τελετή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ