ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;
Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2012
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Για ακόμα μια φορά σώθηκε η Ελλάδα, γύρισαν οι θριαμβευτές της Ευρώπης (Παπαδήμας- Βενιζέλος), οι οποίοι μετά από σκληρό αγώνα!!!!! κατάφεραν να την ξανασώσουν, (μου θυμίζουν τον εποχικό δασοπυροσβέστη που έβαζε φωτιές για να τις σβήνει πρώτος) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάλι στη θέση του (22-02-12) να υποδέχεται τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό, με χαμόγελο και να τον συγχαίρει για την επιτυχία.
Και λέω πάλι γιατί θυμάμαι το ίδιο σκηνικό στις 22-07-11, (αλήθεια πότε πέρασαν επτά μήνες;), που ο ίδιος Πρόεδρος στην ίδια θέση υποδεχόταν τον πρώην σωτήρα της Ελλάδας, τον θριαμβευτή ποδηλάτη – Πρωθυπουργό, με το ίδιο χαμόγελο λέγοντας «κύριε
Πρωθυπουργέ, ιστορική στιγμή, η Ευρώπη ξύπνησε». Δεν βαρέθηκε ο άνθρωπος;
Μετά τη συνάντηση ο «πρωθυπουργός», είπε ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup πρόκειται να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ενώ στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου είπε ότι, η συμφωνία και οι αποφάσεις του Eurogroup είναι «μεγάλο βήμα», καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως «εάν εφαρμοσθεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα, το 2013 θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αρχίσει σταδιακά η ανάπτυξη».
Είναι έτσι όμως; Άρθρο – κόλαφο για τη συμφωνία που πέτυχε ο Λ. Παπαδήμος, δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters (23-02-12) λέγοντας ότι δίνει παράταση χρόνου στην Ευρώπη, προκειμένου να προστατευτεί από την πτώχευση της Ελλάδας. Αλλά δραματικά είναι και τα πρώτα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το 2012. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Από πού θα προέλθει όλη αυτή η ανάπτυξη σε μια χώρα που πλήττεται από τη μαζική υποτίμηση των μισθών;» Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2012, εξ αιτίας των περικοπών, το έλλειμμα θα εκτιναχθεί στο 6,7% του ΑΕΠ αντί για 5,4% που προβλεποταν και θα υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα 0,2% αντί για πλεόνασμα που έλεγε ο Βενιζέλος, ενώ τα έσοδα θα είναι 3 δισ. ευρώ λιγότερα. «Ακόμα κι αν όλα εξελιχθούν βάσει σχεδίου, η Ελλάδα δεν θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη για πάρα πολλά χρόνια ακόμα».
Για ποια ανάπτυξη λοιπόν μας μιλάνε; Γνωρίζουν τη λέξη; Ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά, με μισθούς πείνας, με 21% ανεργία; Αυτό το παραμύθι της ανάπτυξης θα σταματήσει ποτέ; Μπορούν ακόμα οι πολιτικοί μας να μιλούν για ανάπτυξη; Τι έχουν προσφέρει γι’ αυτό το σκοπό, εκτός από το δούλεμα που μας κάνουν, τι λύσεις προτείνουν; Ακούμε συνέχεια εκτιμήσεις από χείλη πρωθυπουργών και υπουργών της προηγούμενης και αυτής της εγκάθετης κυβέρνησης, εκτιμήσεις για το πότε θα φτάσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα (έτσι όπως το λένε πιστεύω ότι θα έρθει με το τραίνο), οι δηλώσεις τους είναι συνεχείς και αλληλοσυγκρουόμενες.
Τι έχει να πει ο τελευταίος στη λίστα αξιολόγησης των Financial Times, για τους υπουργούς οικονομικών της Ε.Ε., Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος Α, που έβλεπε επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012, «χωρίς ανάπτυξη, είναι αδύνατο να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους» (Reuters 02/07/11).
Όταν στο δελτίο ειδήσεων του Mega (22/02/2012), απαντώντας στο πότε θα έρθει η ανάπτυξη, είπε ότι, η χώρα δεν παράγει αλλά εισάγει, κάνοντας λόγο για «ένα κράτος που έχει διαμορφώσει έναν ιστό διαπλοκής με την οικονομία και αυτό καταπνίγει κάθε παραγωγική δραστηριότητα». Άρα έλεγε ψέματα το 2011. Εκτός του ότι κλαιγόταν ότι είναι παιδί της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μεροδούλι-μεροφάι.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στους βουλευτές του (11/02/12) περιέγραψε δυο πράγματα που απαιτούνται για να βγούμε από την κρίση, εκλογές και νέα αναπτυξιακή πορεία. Ενώ μιλώντας, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, (22/02/12) είπε «Από την άλλη, η ομοιότητα είναι η διατήρηση της ίδιας συνταγής, λείπει ο τρίτος πυλώνας, αυτός της ανάπτυξης» και επεσήμανε πως πλέον (με το νέο μνημόνιο) υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μέτρα ανάπτυξης.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης στις 21/01/11 στο Reuters, είχε προσδιορίσει χρονικά την επιστροφή της Ελλάδας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το τρίτο τρίμηνο του 2011. Ενώ στις 15/02/12, δήλωσε στη Φρανκφούρτη ότι, αναμένει πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα σε πέντε χρόνια. «Προσπαθούμε πολύ σκληρά να αλλάξουμε τη χώρα, να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, να ανανεωθούμε» (Α.Π.Ε. 16/02/12).
Τελικά μας κοροϊδεύουν, που βρίσκεται η αλήθεια; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Πότε τελικά θα έρθει αυτή η περίφημη ανάπτυξη; Αυτοί που μιλάνε για ανάπτυξη ξέρουν τι είναι;
Τι κάνουν για να υπάρξει ανάπτυξη τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή στην Ελλάδα, όταν κάθε παραγωγική μονάδα που υπήρχε έκλεισε τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα εισάγει τα πάντα, ενώ άλλες χώρες όπως η Τουρκία κάνουν μεγάλα βήματα προς το μέλλον.
Τι κάνει το κράτος για την αγροτική παραγωγή όταν δεν δίνει κίνητρα σε νέους να γυρίσουν στα χωριά να καλλιεργήσουν τη γη και δε βοηθά τους αγρότες να επεκταθούν σε νέες καλλιέργειες; ενώ στο παρελθόν επιδότησε την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, έμαθε τους αγρότες να μη δουλεύουν και επιδοτούσε το ψέμα και την απάτη. Η γη έμεινε ακαλλιέργητη, πολύ λίγοι νέοι αγρότες έμειναν στην ύπαιθρο, για να καλλιεργήσουν τι; Βαμβάκι, σταφίδα, σύκα, καλαμπόκι, καπνά, ελιές, στάρι, τεύτλα, πατάτες; Έχει μείνει κάτι; Όλα έχουν απαξιωθεί. Μέχρι και το τελευταίο εργοστάσιο ζάχαρης έκλεισε. Μπορούν να πουλήσουν οι Έλληνες τα αγροτικά τους προϊόντα, όταν υπάρχουν παντού εισαγόμενα; Ακόμα και το λάδι στο οποίο έχουμε ποιοτικό πλεονέκτημα δε μπορούμε να πουλήσουμε και η τιμή του έχει καταβαραθρωθεί.
Τι κάνει το κράτος για την ανάπτυξη περιοχών που ασχολούντο με την μεταποίηση και τώρα έχουν καταστραφεί; (Νάουσα, Πέλλα, Πάτρα, Ξανθη κλπ)
Τι κάνουν για την αξιοποίηση των Ελληνικων ναυπηγείων όταν, ακόμα και οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν τα καράβια τους στο εξωτερικό;
Είναι δυνατόν όταν η Ελλάδα έχει 360 ημέρες το χρόνο αέρα και ήλιο, να περιμένει τους Γερμανούς να φτιάξουν ηλιακά πάρκα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανεμογεννήτριες και μετά να μας πουλάνε το ρεύμα μας; Δε μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας;
Είναι δυνατόν η Ελλάδα με τα εκατοντάδες νησιά, τις χιλιάδες χιλιόμετρα εκπληκτικές παραλίες και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, να μη μπορεί να εφαρμόσει μια υποτυπώδη τουριστική πολιτική και να γίνει τουριστικός προορισμός;
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Όταν το ίδιο το κράτος απαξιώνει την περιουσία του για να την χαρίσει για λίγα ευρώ στους δανειστές μας; Όταν απαξιώνεται ο ορυκτός μας πλούτος. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως, στην εφημερίδα «Επενδυτής» στις 23/02/96, αναφέρει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών (293 δις ευρώ) εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους και δεν έχουν τα κότσια οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση τους.
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Πως χαρακτηρίζουν την Ελλάδα βιομηχανική, αγροτική, κτηνοτροφική, τουριστική χώρα; Ανταποκρίνεται σε κάποιον από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς;
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Ελλάδα δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων και πληρώνει πρόστιμα για χωματερές, ενώ άλλα κράτη έχουν βρει στα απορρίμματα πηγή εσόδων και θέσεις εργασίας;
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Όταν κατασκευάζονται έργα, που σκοπό έχουν μόνο να γεμίσουν τις τσέπες των εργολάβων και δεν τελειώνουν ποτέ;
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε, όταν πετιούνται εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός αμφίβολης αποτελεσματικότητας φράκτη στον Έβρο και δε δίνονται χρήματα για την κατασκευή μικρών φραγμάτων στο ίδιο ποτάμι, για την αποφυγή πλημμυρών και την εκμετάλλευση των νερών για άρδευση και για άλλες χρήσεις.
Η ανάπτυξη θα έλθει, με ενεχυροδανειστήρια που ανοίγουν σε κάθε γωνιά για να πάρουν από τους Έλληνες τα τελευταία πολύτιμα αποθέματα τους, για να μπορέσουν να επιζήσουν;
Η ανάπτυξη θα έλθει με κλειστά μαγαζιά και με απαξιωμένο το κέντρο της πρωτεύουσας;
Μιλάνε για ανάπτυξη όταν διοργανώνονται συσσίτια στα σχολεία για να γλυτώσουν από τον υποσιτισμό οι μαθητές;
Η ανάπτυξη θα έλθει, με ανθρώπους εξαθλιωμένους, που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό;
Η ανάπτυξη θα έλθει παραχωρώντας την εθνική κυριαρχία, για την οποία δεν έχει πρόβλημα ο Αντιπρόεδρος Β;
Η ανάπτυξη θα έλθει με τις χιλιάδες λαθρομετανάστες που καθαρίζουν τζάμια στα φανάρια;
Αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία θέλουν οι κυβερνώντες; Το απόλυτο τίποτα; Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ελλάδα είναι απούσα και από τη διεθνή πολιτική σκηνή, όροι όπως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), φυσικό αέριο, πετρέλαιο, είναι άγνωστοι για την Ελλάδα. Δεδομένα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την οικονομική μας κατάσταση να δώσουν θέσεις εργασίας και να σώσουν την Ελλάδα από την χρεωκοπία, δεν απασχολούν την κυβέρνηση. Το μόνο που ξέρουν είναι η περικοπή μισθών συντάξεων και οι απολύσεις.
Η Κύπρος με τα τόσα προβλήματα καθόρισε την ΑΟΖ της με το Ισραήλ και περιμένει την Ελλάδα!!!!! για να καθορίσουν την μεταξύ τους έχει ήδη ξεκινήσει και την άντληση.
Η Ελλάδα έχοντας φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας, φοβάται να κάνει κινήσεις, ακόμα και να πει ότι το Καστελλόριζο είναι ελληνική περιοχή, γιατί τόσος φόβος;
Οι Ρώσικες εταιρείες Gazprom και Rosneft και η ισραηλινή Delek ζήτησαν να αρχίσουν αμέσως γεωτρήσεις νότια της Κρήτης γιατί είναι βέβαιες ότι υπάρχουν κοιτάσματα, αλλά οι κυβερνώντες κοιμούνται δε μιλάει κανένας ούτε και αυτοί που το παίζουν πατριώτες. Μήπως θέλουν να τα χαρίσουν και αυτά έναντι του χρέους;
Ξυπνήστε επιτέλους εσείς οι άθλιοι και δοσίλογοι που μας κυβερνάτε και εσείς οι υπερπατριώτες που τα δίνετε όλα για να κυβερνήσετε, κουνηθείτε πότε επιτέλους θα σταματήσετε τα παχιά λόγια, και θα στρωθείτε στη δουλειά για να δώσετε όραμα και ελπίδα, σ’ αυτό τον τόπο και στους κατοίκους του, που τους έχετε ρίξει στην ανασφάλεια τον φόβο και την μιζέρια; Με τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ που θα έδιναν ανάσα στις επιχειρήσεις τι θα γίνει; Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα εκμεταλλευτείτε το, παραγωγή χρειάζεται και δουλειά και στείλτε στο διάολο τους δανειστές μας. Κοιτάξτε λίγο και τα συμφέροντα της χώρας σας και όχι μόνο αυτά των δανειστών.
Η ανικανότητα σας, μας κατάντησε ένα κράτος παρία της Ευρώπης, με απλωμένο χέρι για να παίρνει μόνο ακριβά δάνεια, που δε σέβεται τους πολίτες του, ανύπαρκτο στη διεθνή σκηνή, και δέχεται οποιουσδήποτε όρους επιβάλλουν οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι» του, αυτοί που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν.
e-mail: georgopan@yahoo.gr
ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2






















Αμετανόητος είπε
Η Ανάπτυξη στο Καπιταλιστικό σύστημα Οικονομίας έρχεται ΜΟΝΟ με ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…είτε ξένες είτε εγχώριες…
http://olympia.gr/2012/01/18/investments-eu-greece-global/
Συνεπώς ΔΕΝ πρόκειται να επενδύσουν ποτέ…
Γιατί ?
Γιατί προτιμούν το ΕΥΡΩ να κάθεται στην ΕΚΤ και να τοκίζεται…1,34 του δολλαρίου…ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…όποιος το έχει ΕΧΕΙ την εξουσία…
Δεν τους ενδιαφέρει η ΠΑΡΑΓΩΓΗ διότι παράγω σημαίνει ότι δίνω χρησιμότητα στα πράγματα…
Αυτοί θέλουν χρησιμότητα στο ΝΟΜΙΣΜΑ…
Το σύστημα φτιάχτηκε για να λατρεύεις το ΝΟΜΙΣΜΑ και τα Κράτη να χάνουν ένα-ένα τα εργαλεία άσκησης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ όπως τα Δημοσιονομικά…
Ετσι γυρίζουμε πίσω στον 17ο-18ο αιώνα στα ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ καθεστώτα που κουμάντο έκανε ο Βασιλέας…
Το αντίδοτο σε όλο αυτό το κατασκεύασμα είναι Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…μέχρι να αναλάβεις την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στη χώρα σου και παρεις στα χέρια σου την ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…
Μέχρι τότε επενδύσεις δεν υπάρχουν…Ξεπούλημα υπάρχει.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ; | StinFora.com είπε
[...] Πηγή… [...]
archaeopteryx είπε
Για να υπάρξει ανάπτυξη (και για να γίνουν επενδύσεις που χρειάζονται για ανάπτυξη), χρειάζονται
κάποια πολιτική σταθερότητα
χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές
όχι αντι επιχειρηματικό κλίμα
όχι κρατικοδίαιτοι
χαμηλότερη διαφθορά
συνετή ενεργειακή πολιτική
όχι δουλοπρέπεια σε νόμους που ευνοούν ξένες προτεραιότητες
και (κυρίως) εμπιστοσύνη πολίτη-κράτους
ψιλοπράγματα
Σοφία είπε
Ποια ανάπτυξη παιδί μου, αφού σου λέει θα πάει να κάνει κανώ αύριο.
Δεν τον ενδιαφέρει τίποτε τον άνθρωπο! (άνθρωπο…λέμε τώρα)
Παύλος είπε
Κύριε Παναγιώτη δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι εσκεμένα δεν υπάρχει ανάπτυξη;
Το σχέδιο και τον σκοπό του δεν το έχετε αντιληφθεί ακόμη;
Η δεν μπορείτε να το γράψετε;
Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. είπε
Τα ξένα προσωρινά φαινομενικά «αφεντικά», δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά ενδιαφέρονται για την (όσο το δυνατόν περισσότερο) εκμετάλλευση της Ελλάδας.
Ενδιαφέρονται επίσης (οι ξένοι προσωρινοί κατακτητές), να καταστήσουν την Ελλάδα αρκετά αδύναμη χώρα, ώστε να μην τους δημιουργεί προβλήματα στα ευρύτερα διεθνή γεωστρατηγικά τους σχέδια.
ΜΑΧΗΤΗΣ είπε
Αν σου ειπω οτι γνωριζουν την ..προσωπικη και ατομικη αναπτυξη τους και μεχρι…εκει…
θα με πιστεψεις?
Αν σου ειπω οτι οι οδηγιες τους εκει μεσα ειναι…
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ…
θα με πιστεψεις?
Αν σου ειπω στο τελος οτι ειναι ο μοναδικος σκοπος της ζωης τους ..
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ?
Αν δεν με ..πιστεψεις…
αναρωτησου…γιατι δεν ευδοκιμησε ελαφρα αεροπορικη βιομηχανια στην Συγχρονη και ..ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ (!) ελλαδα…
Αναρωτησου πως γινονταν ..οι φθορες και γιατι στην αεροπορια….
πως γινονταν οι…διαγωνισμοι ..
ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.(μποχα…..!)
ΛΑΜΒΑΝΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΑΝ …ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ..ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ (!) ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!
Αναρωτησου γιατι…μηχανικοι πτυχιουχοι …δεν γινονταν μηχανικοι…
Γιατι με ενα …τηλεφωνο συναδελφου ή..πολιτικου….νομιζαμε οτι ειχαμε …στρατο…
Αναρωτησου για τους βαθμους…..
ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ ….ΓΙΑΤΙ 20 ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ..
ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ….ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ (!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ…
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ …ΒΟΗΘΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ …ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ?
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΑΞΙΑΡΧΕ ΚΑΙ …ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ!
ΣΑΠΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ…
ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ….ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ!
Ενας σαπιος μαχητης…..
ΜΑΧΗΤΗΣ είπε
Εχω κεφακια σημερα ταξιαρχε συμπατριωτη…
ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΤΟ θεο ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΣΗΜΕΡΑ!
και απο Αυριο ,
γιορταζουμε σαν Χριστιαννοι την ΑΝΑΣΤΑΣΗ που ερχεται!
dimitrios agiasofitis είπε
Kathe toso kyrie taxiarxe mas kourazeis me autes tis opsimes kai koinotypes analyseis sou. Esy mporeis na mas peis ti ekanes gia na apotrepseis auta pou grafeis; Pote diamartyrythikes engrafws stous anwterous sou gia to gegonos twn krisewn kai oti apofasizoun oi astrateutoi ypourgoi gia tous arxhgous twn oplwn; Pote diamartyrythikes gia tis paraviaseis sto Aigaio kai thn mh prosvolh twn exthrikwn maxhtikwn; Pote diamartyrythikes gia ton kommatismo sto strateuma; Pote diamartyrythikes gia tis mizes; Pote diamartyrythikes gia thn elleipsh peitharxias;
Pws eipate; Poios hrthe; Kyrie Taxiarxe phgaine na xaplwseis kai kalon ypno. A,pou ‘sai,mhn xehaseis na vgaleis to poukamiso exw apo to swvrako!!
Errwsthe,
Dimitrios Agiasofitis
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ είπε
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ
Arcaeopteryx, δε βλεπω αυτα να τα κανουν οι κυβερνωντες μαλλον για καποιους λογους δεν θελουν την αναπτυξη θελουν ξεπουλημα
Σοφια, μη ξεχνας οτι και τον προσωπικο του γυμναστη το ΠΑΣΟΚ τον πληρωνει εκει φτασαμε, αλλα δε βλεπω να μιλαει κανενας απο τους
“πρωτοκλασσατους” του ΠΑΣΟΚ, τι να πεις;
Παυλος, το εχω καταλαβει αυτο και το γραφω, θελουν ξεπουλημα της χωρας και των Ελληνων. Εμεις τι κανουμε;
Ι,Χ,Θ,Υ,Σ Συμφωνω
ΜΑΧΗΤΗΣ συμφωνω σε ολα αυτα που γραφεις, το πολιτικο συστημα ηταν για να επιβιωνουν οι παρεες. Χρονια πολλα και για τις μερες. απο που εισαι;
Dimitrios Agiasofitis, Πιστευω να μη σε κοβω απο τιποτα πιο χρησιμο οταν με διαβαζεις. Δεν εκανα ποτε Αρχηγος και δε μπορω να σου πω κατι απο
αυτα, στο επιπεδο μου παντως προσπαθουσα. Υπενθυμιζω οτι εφυγα με αιτηση μου. Δε μπορω ομως να ειμαι χαλαρος με αυτα
που συμβαινουν στην πατριδα μου γραφω και τα επισημαινω μεχρι να δουμε τι θα κανουμε, Δε ξερω αν ειναι κοινοτυπες αλλα
τις γραφω τις σκεψεις μου και θα τις γραφω οσο μπορω και θα χαιρομαι να τις διαβαζεις (οσο και αν σε κουραζουν).
Οσον αφορα τη ρηση σου “το πουκαμισο εξω απο το σωβρακο” εχει καποια σημασια; ειναι ζητημα ζωης; αν ναι πες το μου να
το προσεξω. και τελος, φιλικα στο λεω, γυρνα το πληκτρολογιο στα ελληνικα (με κουραζει)..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Akispap είπε
Aγαπητε κυριε , ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ. Σε προηγουμενο αρθρο σας ,σας ειχα γραψει οτι ειναι η ωρα των εργων και οχι των λογων ,και σας ειχα προτρεψει να συνασπισετε και αλλους σαν εσας στη λογικη της λαικης και αμεσης αντιστασης κατα των δωσιλογων πολιτικων. Θα ακολουθησουν πολλοι .. Μην αναλωνεστε λοιπον σε βερμπαλισμους . Ο τοπος εχει αναγκη απο πραττοντες !
Καθηγητης Παναεπιστημιου πρωην ΟΥΚ-ΜΥΚ
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ είπε
ΑΓΑΠΗΤΕ Akispap ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ. ΑΚΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΕ
ΞΕΡΩ ΤΙ. ΤΟ e-mail ΜΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ (ΚΑΤΑ ΤΗ
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Efi Anastasopoulou είπε
….αγαπητε Παναγιωτη να συμπληρωσω…οι αθλιοι κ δοσιλογοι που μας κυβερνουν ειναι ξυπνοι!ναι ειναι ξυπνοι κ κανουν πολυ καλα το εργο τους το οποιο το εχουν δομισει πολλα χρονια πριν.Προδιδουν την χωρα μας κ οποιον μιλησει η αντιδρασει τον απολυουν ,τον παυουν απ την ιδιοτητα κ τ αξιωματα του
τον μεταθετουν με δυσμενη μεταθεσητου δυαλυουν την ζωη για να μην ξαναμιλησει.Να μην ξαναντιδρασει.Αυτη ειναι η δημοκρατια μας.
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ είπε
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Mαν.Αρκάς είπε
Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Όταν το ίδιο το κράτος απαξιώνει την περιουσία του για να την χαρίσει για λίγα ευρώ στους δανειστές μας; Όταν απαξιώνεται ο ορυκτός μας πλούτος. Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως, στην εφημερίδα «Επενδυτής» στις 23/02/96, αναφέρει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών (293 δις ευρώ) εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους και δεν έχουν τα κότσια οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση τους.

—————————————————————————————————————-
Οι Ρώσικες εταιρείες Gazprom και Rosneft και η ισραηλινή Delek ζήτησαν να αρχίσουν αμέσως γεωτρήσεις νότια της Κρήτης γιατί είναι βέβαιες ότι υπάρχουν κοιτάσματα, αλλά οι κυβερνώντες κοιμούνται δε μιλάει κανένας ούτε και αυτοί που το παίζουν πατριώτες. Μήπως θέλουν να τα χαρίσουν και αυτά έναντι του χρέους;
Η Ελλάδα έχοντας φοβικό σύνδρομο έναντι της Τουρκίας, φοβάται να κάνει κινήσεις, ακόμα και να πει ότι το Καστελλόριζο είναι ελληνική περιοχή, γιατί τόσος φόβος;


(Για να ακριβολογούμε, όταν λέμε Ελλάδα δεν εννοούμε τους πολίτες της χώρας που χρόνια τώρα βλέπουν τα πράγματα με τελείως διαφορετική οπτική έτσι; αλλά φυσικά τους πολιτικούς που είχαν την διακυβέρνηση
απ την μεταπολίτευση και μετά για να μην πάμε πιο πίσω,αυτοί καλλιεργούν το φοβικό σύνδρομο
δεχόμενοι άκριτα και δουλοπρεπώς συνέχεια τις συμβουλές των δήθεν συμμάχων μας Αμερικανών να μην οξύνουν
τις σχέσεις με την Τουρκία.
Ακόμα και τώρα που έφτασαν οι ίδιοι τον κόμπο στο χτένι,την ίδια ξεπουλημένη τακτική ακολουθούν
προδίδοντας ακόμα μια φορά τον λαό μας.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί τότε δεν προχωρούν στην ανακήρυξη Α.Ο.Ζ.
και στην παραχώρηση δικαιωμάτων εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίων που θα έδιναν στην χώρα τεράστια οικονομική ανάσα.
Αλλά και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στο υπέδαφος αφού εκεί δεν υπάρχει
κανένα φοβικό σύνδρομο.
Το μόνο φοβικό σύνδρομο που υπάρχει είναι των ντόπιων και ξένων νταβατζήδων,τοκογλύφων,
μην ανεξαρτητοποιηθεί κάποτε οικονομικά η πατρίδα και χάσουν αυτοί την κουτάλα.
Γι αυτό τίποτε αλλο δεν απομένει πιά εκτός από ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους προσκυνημένους
όπως έλεγε και ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ είπε
ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ
ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ (ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ )
Αμαλία είπε
Τελικά η μόνη σωτηρία μας είναι να γλυτώσουμε απο τους σωτήρες μας.