Η ανεξαρτησία της «Θράκης» – ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΕ ΓΑΠ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.oraelladas.gr/wp-content/uploads/2007/11/papandreou2.jpg

The bond holder

Πολλά θα γραφτούν για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου να κρίνει νόμιμη την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Σωστά επίσης θα γίνουν παραλληλισμοί με την περίπτωση της Θράκης.

Με αυτό το μικρό αυτό άρθρο θα ήθελα να μεταφέρω την εμπειρία 20 ετών από μια άλλη περίπτωση αυτή του Καναδά και του Quebec

Σαν μέλος μιας ομάδας χρηματοδότησα την νομική και πολιτική εκστρατεία για το OXΙ της ανεξαρτητοποίησης του Quebec για περίπου 20 χρόνια.

Δυο φόρες με δημοψήφισμα το Γαλλόφωνο Quebec έφτασε σε μικρή απόσταση από το να χωρίσει τον Καναδά στα δυο. Την τρίτη φορά σίγουρα θα το πετύχαιναν.

Πολύς κόσμος δεν ξέρει την πραγματική αίτια γιατί αυτή η τρίτη απόπειρα ποτέ δεν έγινε .

Θέλω να την γνωρίσετε – ιδίως εσείς οι νομικοί -διότι κάποτε ίσως να την χρειαστείτε για να υπερασπίσουμε την Ελληνικότητα της Θράκης.

Η νομική έρευνα τότε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ναι το Quebec βάση του Διεθνούς δικαίου μπορούσε να δήλωση την ανεξαρτησία του.

Τότε ένας από εμάς έθεσε την πιο απλή αλλά την ιδία ώρα αφοπλιστική ερώτηση « εάν ισχύ για το Quebec που είναι μια Νομαρχεία γιατί να μην ισχύ για ένα νομό γιατί όχι για μια πόλη». Η θεωρία των Fractals σε όλη της την ομορφιά.

Βάση της νομικής αιτιολογίας του Διεθνούς Δικαστηρίου – στα άκρα – ακόμη και ένας πολίτης μπορεί να δηλώσει ανεξαρτησία.

Με αυτό το όπλο στα χεριά χαρτογραφήσαμε της περιοχές/ πόλεις με αγγλόφωνους και ινδιάνικους πληθυσμούς οι όποιοι θα δήλωναν ανεξαρτησία από το Quebec την στιγμή που το Quebec δήλωνε ανεξαρτησία από τον Καναδά.

Όταν παρουσιάσαμε την στρατηγική μας στο Γαλλόφωνο στρατόπεδο κατάλαβαν ότι το παιχνίδι είχε χαθεί. Το Quebec που θα έπαιρναν στα χέρια τους θα ήταν Ελβετικό τυρί.

Από τότε – πριν 15 χρόνια – ποτέ ξανά πολιτικό κόμμα δεν έβαλε στην πλατφόρμα του την ανεξαρτητοποίηση του Quebec.

Πρώτoν ελπίζω η Σερβία να εφαρμόσει αυτή την στρατηγική στο Κόσσοβο.

Δεύτερον από αυτή την στρατηγική απορρέει και ένα σχέδιο δράσης για την Θράκη.

Πρέπει το Ελληνικό κράτος να παρακολουθεί και να δημιουργεί πληθυσμιακές εστίες ελληνικού πληθυσμού με όποιο τρόπο μπορεί. Δεν ξέρω ίσως πρέπει από τώρα να διαλέξει 250 000 – 300 000 οικογένειες από ορθόδοξα κράτη -γεωργούς στο επάγγελμα – και να τους τοποθετεί στρατηγικά σε σημεία όπου οι πληθυσμιακές αναλογίες να μπορούν να αντέξουν σε βάθους χρόνου.

Διότι όταν θα γίνει (που θα γίνει) η χαρτογράφηση των πληθυσμών η «ανεξάρτητη» Θράκη πρέπει να είναι σαν Ελβετικό τυρί που δεν τρώγετε.

Όσοι δεν υιοθετήσουν αυτή την στρατηγική και δεν κάνουν τίποτα θα πράξουν και πράττουν ένα έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

ΥΠ.  Γιατί όχι ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Έβρο; Τουρκία και Βουλγαρία το κάνουν και ξέρω με απόλυτη ευθύνη λογού ότι και η Γαλλία και η Ρωσία θα το χρηματοδοτούσαν 100 τις 100. Περισσότερες λεπτομερές το Σεπτέμβριο. Όσο για τους Ελληνο Σκοπιανούς οικολόγους ξέρετε που τους γράφω.

Διαβάστε επίσης: Άλλη μια “δικαίωση” για τον τιτάνα Γιώργο Παπανδρέου: Νόμιμη η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ