Βεβήλωσαν ελληνικές σημαίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ContentSegment 177982424W0 H0 R0 P0 S0 V124Jpg

Διαβάστε στο τέλος του άρθρου την συγκλονιστική περιγραφή των γεγονότων στο Λιοπέτρι. Μία Θυσία της νεότερης Ιστορίας, ένα παράδειγμα αγώνα ενάντια στους Ιμπεριαλιστές και τους δοσίλογους.
Αυτοί οι δύστυχοι που βεβήλωσαν τις σημαίες καλό θα είναι να μάθουν Ελληνικά για να διαβάσουν το άρθρο μήπως και σταματήσουν να υπηρετούν τον φασιστικό Κεμαλισμό.
Προβληματισμός και οργή κατοίκων στο Λιοπέτρι
Προβληματισμό αλλά και οργή προκάλεσε στην κοινότητα Λιοπετριού η καταστροφή τεσσάρων ελληνικών σημαιών το βράδυ της Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης. Στο χωριό του Αχυρώνα, που έγραψαν ιστορία ο Κάρυος, ο Παπακυριακού, ο Σαμάρας και ο Πίττας, κάποιοι έκλεψαν, ξέσχισαν και κατάστρεψαν τις ελληνικές σημαίες από κατοικίες και σχολεία, προκαλώντας τα αισθήματα των κατοίκων. Σ’ένα χωριό που η ελληνική σημαία δεν είναι αναρτημένη ολόχρονα παρά μόνο σε λίγα σπίτια, το εν λόγω περιστατικό δεν ήταν το μόνο το τελευταίο διάστημα.
Στο σπίτι της Αγγέλας και του Γιάννη Ιωάννου, χθες, ήταν η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, που “χτύπησαν” οι βέβηλοι, καταστρέφοντας την ελληνική τους σημαία, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό την οικογένεια. Η Αστυνομία επισκέφθηκε την Κοινότητα και ερεύνησε το περιστατικό, ενώ το Κοινοτικό Συμβούλιο κινείται συναινετικά και προληπτικά προς τις πολιτικές παρατάξεις της Κοινότητας, καθώς πλησιάζουν οι εθνικές επέτειοι της 25ης Μαρτίου και της Πρωταπριλιάς και τέτοια γεγονότα στο Λιοπέτρι δυνατόν να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Πιστεύεται, πάντως, ότι πίσω από τα διαδοχικά περιστατικά καταστροφής ελληνικών σημαιών, κρύβονται νεαροί.
Η Αγγέλα Ιωάννου, που απεικονίζεται με την καταστραμμένη ελληνική σημαία στην αυλή του σπιτιού της, μιλώντας στον «Φ» τόνισε ότι, στην κοινότητα Λιοπετριού, η ελληνική σημαία αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη ζωή των πλείστων κατοίκων και όσοι τη βεβηλώνουν, είναι ως να βεβηλώνουν την τιμή μιας οικογένειας. Δυστυχώς, επισήμανε, οι νεαροί στις μέρες μας, μαζί με τις άλλες αξίες, αγνοούν και τη βαρύτητα του εθνικού συμβόλου, όπου γενεές και γενεές Ελλήνων και Κυπρίων, θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την τιμή του Γένους.
«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ»
Η κ. Αγγέλα μίλησε για κατάντια, επισημαίνοντας πως δεν αισθάνεται θλίψη γι’ αυτούς που κατάστρεψαν δύο φορές την ελληνική σημαία στο σπίτι της, αλλά λυπάται για τους γονείς τους, που δεν μπόρεσαν να διδάξουν στα παιδιά τους πόσο βαριά είναι η αξία της ελληνικής σημαίας και πόσο ελληνικό και κυπριακό αίμα χύθηκε για να μπορεί στις μέρες μας να ατενίζει ελεύθερα στην επικράτεια του Ελληνισμού και όπου στον κόσμο υπάρχουν Έλληνες.
εφ. “Φιλελεύθερος”
ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ ΤΟΥ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1958, στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου, έγινε μία από τις πιο επικές μάχες, που έδωσε η ΕΟΚΑ. Ο ταπεινός αχυρώνας χαρακτηρίστηκε «Νέο Χάνι της Γραβιάς». Για τους τέσσερις ήρωες του Αχυρώνα, τον Ανδρέα Κάρυο, τον Ηλία Παπακυριακού, τον Φώτη Πίττα και τον Χρίστο Σαμάρα, γράφει ο Αρχηγός Διγενής στα Απομνημονεύματα του:
«Είναι πολύ δύσκολον εις εμέ να ξεχωρίσω μεταξύ των τεσσάρων αυτών παλλ.ηκαριών ποιος ήταν ο γενναίος των γενναίων, διότι και οι τέσσαρες συνηγωνίσθησαν την στιγμήν εκείνην ποιος θα πέθαινε γενναιότερων».

Τα γεγονότα, που σχετίζονται με την μάχη του Αχυρώνα και τον ηρωικό θάνατο των τεσσάρων λεβεντονιών, έχουν ως εξής:
Οι τέσσερις αγωνιστές πήγαν τη νύκτα της 30ης Αυγούστου στο Λιοπέτρι για να εκπαιδεύσουν τα εκεί μέλη της ΕΟΚΑ σε θέματα που αφορούσαν τις ενέδρες. Στις 2.00 π.μ. της 1ης Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν κοντά στο χωριό στρατιωτικά αυτοκίνητα. Οι αγωνιστές προσπάθησαν να φύγουν από το χωριό, αλλά δεν μπόρεσαν, λόγω των στρατιωτών που συνάντησαν.
Αποφάσισαν έπειτα να διασπάσουν τον κλοιό χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο.
Στη δεύτερη αυτή προσπάθεια τους, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με Άγγλους στρατιώτες, αναγκάστηκαν όμως να επιστρέψουν στο Λιοπέτρι. Γύρω στις 3.00 π.μ. κατέφυγαν στον αχυρώνα του Παναγιώτη Κάλλη.
Ακολούθησε κατ’ οίκον περιορισμός και ανάκριση όλων των κατοίκων, που μέχρι τις 3.00 μ.μ. βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα. Στον αχυρώνα έγινε έρευνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Σεπτεμβρίου, οι Άγγλοι επανήλθαν κατόπιν πληροφοριών, περικύκλωσαν τον αχυρώνα και ζητούσαν από τον ιδιοκτήτη να τους δείξει που κρύβονταν οι τέσσερις αγωνιστές. Ο ιδιοκτήτης και η οικογένεια του δεν έδωσαν καμιά πληροφορία, παρά τα βασανιστήρια, στα οποία υποβλήθηκαν. Οι Άγγλοι κάλεσαν τους αγωνιστές να παραδοθούν, αλλά δεν πήραν καμιά απάντηση. Στη συνέχεια, έχοντας προκάλυμμα τον ιδιοκτήτη, πυροβόλησαν εντός του αχυρώνα, αλλά και πάλι δεν πήραν καμιά απάντηση.
Το πρωί της 2ας Σεπτεμβρίου, έγινε νέος κατ’ οίκον περιορισμός και ο ιδιοκτήτης του Αχυρώνα υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια. Ομάδα στρατιωτών, που έφτασε κοντά στον αχυρώνα δέχτηκε πυροβολισμούς από τους τέσσερις αγωνιστές. Οι Άγγλοι τότε ζήτησαν ενισχύσεις, που σύντομα ήρθαν. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν και οι αγωνιστές κλήθηκαν να παραδοθούν. Ακολούθησε μικρή διακοπή και οι πυροβολισμοί επαναλήφθηκαν σφοδρότεροι. Αρκετοί στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι Άγγλοι έριξαν χειροβομβίδες και βόμβες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ένας από τους αγωνιστές βγήκε από τον αχυρώνα πυροβολώντας, αλλά φονεύθηκε από Άγγλο στρατιώτη. Οι άλλοι αγωνιστές συνέχισαν να πυροβολούν και τραυμάτισαν ένα στρατιώτη και ένα λοχαγό. Στην ανταλλαγή νέων πυροβολισμών φονεύθηκε δεύτερος αγωνιστής. Άλλοι στρατιώτες ανέβηκαν στην οροφή του αχυρώνα, όπου άνοιξαν τρύπα, έριξαν μέσα ρούχα και βενζίνη. Τα ρούχα πήραν φωτιά, αλλά σε λίγο έσβησαν. Ενώ η μάχη συνεχιζόταν με αυτόματα και χειροβομβίδες, αγγλικό ελικόπτερο έριξε εμπρηστικές βόμβες και ο αχυρώνας πήρε αμέσως φωτιά. Τότε οι δύο αγωνιστές όρμησαν έξω, αλλά πυροβολήθηκαν και φονεύθηκαν από τους στρατιώτες.
Οι τέσσερις αγωνιστές της ΕΟΚΑ με τον ηρωικό τους θάνατο συγκίνησαν όλο τον κυπριακό λαό και προκάλεσαν παγκόσμιο θαυμασμό. Ο τόπος της θυσίας τους, στον οποίο στήθηκαν οι ανδριάντες τους, έγινε αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου εθνικό προσκύνημα. Σήμερα ο αχυρώνας και η πέριξ αυλή διαμορφώθηκαν σ’ ένα ενιαίο Μνημειακό Χώρο για να διαιωνίζει το μεγαλείο του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΥΟΣ
Γεννήθηκε στο χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου στις 16 Ιουλίου, 1926. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του και αργότερα καταρτίστηκε μελετώντας θέματα θεολογίας, λογιστικής, αγγλικών και ελληνικής λογοτεχνίας. Ήταν στέλεχος της ΠΕΚ και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΣΕΚ, της ΠΕΟΝ και του Θρησκευτικού συλλόγου του χωριού του. Τον Ιανουάριο του 1955 συνδέθηκε με τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Υπήρξε ο διοργανωτής και πρώτος υπεύθυνος του αγώνα της ΕΟΚΑ στο Αυγόρου.
Πήρε μέρος την 1η Απριλίου 1955 στην επιχείρηση βραχυκυκλώματος των ηλεκτρικών καλωδίων παρά το Αυγόρου και έπαθε σοβαρά εγκαύματα. Συνελήφθη αρκετές φορές για τη δράση του και μετά την επίθεση της ομάδας του κατά του αστυνομικού σταθμού Άχνας καταζητήθηκε. Συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1956 και κλείστηκε στα κρατητήρια Πύλας, απ’ όπου απέδρασε στις 12 Μαρτίου, 1958.
Συνέχισε τη δράση του ως υποτομεάρχης στην περιοχή Κοκκινοχωριών, μέχρι την ημέρα που αψηφώντας τον θάνατο μαζί με τους συναγωνιστές του κέρδισαν την αθανασία, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στον θρυλικό Αχυρώνα Λιοπετρίου.
ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ
Γεννήθηκε στο χωριό Λυθράγκωμη της επαρχίας Αμμοχώστου στις 25 Ιανουαρίου, 1938. Μετά την αποφοίτηση του από το δημοτικό σχολείο του χωριού του φοίτησε στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Μαθητής ακόμη της Ε’ Γυμνασίου εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ και έδρασε ως μέλος των ομάδων κρούσεως. Πήρε μέρος σε βομβιστικές επιθέσεις. Καταζητήθηκε από τους Άγγλους προτού τελειώσει το Γυμνάσιο.
Τον Μάρτιο του 1957 ανέλαβε την ευθύνη του υποτομέα Άσσιας και των γύρω χωριών. Ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα. Μια από τις ενέργειες του ήταν η αρπαγή γαλλικών αυτομάτων όπλων από άνδρες του γαλλικού αποσπάσματος, που είχαν κάνει επέμβαση στο Σουέζ. Όταν το καλοκαίρι του 1958 οι Τούρκοι εξαπέλυσαν συστηματικές επιθέσεις εναντίον ελληνικών περιουσιών, οργάνωσε πολιτοφυλακή των Ελλήνων στα χωριά της περιοχής του και αντέκοψε τις τουρκικές επιθέσεις.
Στις 13 Ιουλίου 1958 με προσωπική του καθοδήγηση οι αγωνιστές της Άσσιας ανατίναξαν την υδραντλία, τα υποστατικά και τις υδατοδεξαμενές, από τις οποίες υδρεύονταν οι στρατοπεδευμένες αγγλικές δυνάμεις στον αστυνομικό σταθμό Βατυλής. Στις 31 Ιουλίου 1958 ενέπεσε σε αγγλική περίπολο και πληγώθηκε στο πόδι. Αν και πληγωμένος κατόρθωσε να διαφύγει. Η δράση του συνεχίστηκε μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 1958, μέρα του θανάτου του, όταν επιχείρησε ηρωική έξοδο από τον Αχυρώνα του Λιοπετρίου.
ΦΩΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ
Γεννήθηκε στο χωριό Φρέναρος της επαρχίας Αμμοχώστου στις 28 Φεβρουαρίου 1935. Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο του χωριού του, το Γυμνάσιο Αμμοχώστου και το διδασκαλικό Κολέγιο Μόρφου. Έγινε μέλος της ΕΟΚΑ, όταν ήταν σπουδαστής στο Κολέγιο. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στο δημοτικό σχολείο Άχνας και ανέπτυξε πλούσια δράση στον μαχητικό, στον οργανωτικό και στον διαφωτιστικό τομέα. Καταζητήθηκε από τους Άγγλους στις 18 Οκτωβρίου 1956.
Ως καταζητούμενος πρόσφερε πολλά στον αγώνα της ΕΟΚΑ στα χωριά Λύση, Βατυλή και Άσσια. Συνελήφθη στις 10 Ιανουαρίου, 1957 και βασανίστηκε ανελέητα για 20 μέρες στις φυλακές της Αμμοχώστου.  Με το αίμα που έφτυσε από τα βασανιστήρια ζωγράφισε στον τοίχο του κελιού του τη μορφή της ελευθερίας. Για τα φρικτά βασανιστήρια του, μας μιλά πολύ εύγλωττα το προσωπικό του ημερολόγιο, στο οποίο κατέγραψε τις εμπειρίες του. Κλείστηκε στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς και αργότερα της Πύλας, απ’ όπου δραπέτευσε με άλλους συναγωνιστές του στις 12 Μαρτίου 1958. Συνέχισε τη δράση του ως υποτομεάρχης στην περιοχή Λύσης. Είχε πλούσια και αποτελεσματική δράση. Οι Άγγλοι ενοχλημένοι επέβαλαν δεκαπενθήμερο κατ’ οίκον περιορισμό και επιδόθηκαν σε έρευνες, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 2 Σεπτεμβρίου, 1958 έπεσε μαχόμενος για την ελευθερία της πατρίδας του στην ένδοξη μάχη του Αχυρώνα Λιοπετρίου.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Γεννήθηκε στο χωριό Λιοπέτρι της επαρχίας Αμμοχώστου, στις 12 Φεβρουαρίου 1925. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο του χωριού του μέχρι την Τετάρτη τάξη. Επειδή ήταν φιλομαθής, θρήσκος και αγνός πατριώτης, έμαθε πολλά πράγματα διαβάζοντας θρησκευτικά βιβλία και ελληνική ιστορία. Έψαλλε στην εκκλησία του χωριού του. Υπήρξε ο ιδρυτής της ΟΧΕΝ Λιοπετρίου και ο καθοδηγητής της χριστιανικής κίνησης των γύρω χωριών.
Από το 1954 εντάχθηκε σε μυστική οργάνωση, που προπαρασκεύαζε ένοπλη εξέγερση για την απελευθέρωση της Κύπρου. Τον Ιανουάριο του 1955 συνδέθηκε με τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Εργάστηκε για τη στρατολόγηση μελών της ΕΟΚΑ. Στις αρχές Μαρτίου του 1955 ορκίστηκαν στο σπίτι του τα πρώτα μέλη της ΕΟΚΑ Λιοπετρίου.
Πήρε μέρος την 1η Απριλίου, 1955 στην επίθεση που έγινε στη Δεκέλεια με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Την ίδια μέρα καταζητήθηκε και μέχρι τον θάνατον του έμεινε επικηρυγμένος για 5.000 λίρες. Σ’ όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε δράση στα χωριά Λιοπέτρι, Λιμνιά, Αγ. Σέργιο. Αυγόρου, Ορμήδεια, Περιστερωνοπηγή, Γαϊδουρά, Πυργά και Πραστειό.
Έπεσε μαχόμενος στον Αχυρώνα Λιοπετρίου για τα ιδανικά, που πίστευε από την παιδική του ηλικία.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τι Έτρωγαν Πραγματικά οι Αρχαίοι Έλληνες; Η Αλήθεια για τα Λαχανικά (Δεύτερο Μέρος)

Τεχνικές Διατήρησης και Επισιτιστική Ασφάλεια Ο μεγάλος, αμείλικτος εχθρός της επιβίωσης στον αρχαίο κόσμο ήταν η ταχεία αλλοίωση και σήψη των τροφίμων. Λόγω των ιδιαίτερων...

Κεραυνοί του Ευαγγελου Αντωναρου για Μητσοτακη: Το ξηλωμα του πουλόβερ είναι σε εξέλιξη

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση της ΙωάνναςΓκελεστάθη, ενός εντιμου στελέχους, από τη Νέα Δημοκρατία Τα λόγια της εκφράζουν πολλά αφοσιωμένα μέχρι τώρα μεσαία...

Γεωπολιτικές εξελίξεις – Η Ρωσία βλέπει τεράστιες απειλές από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες (Ρωσική Ανάλυση)

Εκπρόσωποι της Ρωσικής Προεδρικής Διοίκησης, του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών ασχολήθηκαν πρόσφατα με αυτές τις απειλές, οι οποίες κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πεμπτη

Δείτε εδώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Πεμπτη 14 Μαϊου 2026. Συνεχίστε την ανάγνωση.

Ο Τραμπ στην Κίνα για «damage control», δασμοί, τεχνολογία και Ταϊβάν στο επίκεντρο – Πώς δεν θα εκτροχιαστεί η σχέση με το Πεκίνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο Πεκίνο όχι ως ο πρόεδρος που ετοιμάζεται να γονατίσει εμπορικά την Κίνα, αλλά ως ο πρόεδρος που αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι...

Η… μεταμόρφωση της Σάρα Ένγκελς επί σκηνής: Δεν το πιστεύει ούτε ο σύζυγός της, δείτε το χιουμοριστικό βίντεο με την εκπρόσωπο της Γερμανίας στην...

Ένα χιουμοριστικό βίντεο με «πρωταγωνιστές» την ίδια και τον σύζυγό της ανάρτησε στα social media η εκπρόσωπος της Γερμανίας στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της...

Eurovision 2026: Σε ποια θέση βρίσκεται ο Ακύλας στα στοιχήματα μετά την εμφάνισή του στον Α’ ημιτελικό

Λίγες ώρες μετά την εμφάνιση του Ακύλα στον Α’ ημιτελικό της Eurovision και την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό, τα στοιχήματα αποτυπώνουν τη νέα εικόνα που διαμορφώνεται γύρω...

«Μέχρι χθες κάναμε μάθημα, γελούσαν, έκαναν αστεία»: Συγκλονίζει καθηγητής των δύο κοριτσιών που έπεσαν από πολυκατοικία στην Ηλιούπολη

Μουδιασμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο της εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των δύο 17χρονων μαθητριών που πήδηξαν από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα η μία να σκοτωθεί και...

Οδηγίες έχεις αφήσει ο Τραμπ για τον Βανς σε περίπτωση δολοφονίας του

Σε μια αποκάλυψη που αναδεικνύει το κλίμα ακραίας ανασφάλειας και γεωπολιτικής έντασης στις ΗΠΑ ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για την αντιτρομοκρατία, Σεμπάστιαν Γκόρκα, επιβεβαίωσε...

Τουρκία: Εχει απώτερο στόχο να επιβάλει πολύ υψηλά διόδια σε Δαρδανέλια και Βόσπορο

Η Τουρκία πρόκειται το επόμενο διάστημα να παίζει το χαρτί, όπως αυτό του Ιράν αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα με απώτερο στόχο να επιβάλει πολύ...

Ο Γιέρμακ στο Δικαστήριο για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου

Ο Γιέρμακ στο Δικαστήριο για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου Η δεύτερη ημέρα των προδικαστικών ξεκίνησε την Τετάρτη στο...

Νικόλας Φαραντουρης: Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ετοιμάζεται να θεσπίσει νόμο για τον χωροταξικό σχεδιασμό της που δεν θα αναγνωρίζει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στα ελληνικά νησιά

Μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή μας με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στις Βρυξέλλες. Κατά την συνάντηση έθεσα - στο ανώτατο κοινοβουλευτικό επίπεδο στην...

Παραίτηση σοκ από τη ΝΔ του Μητσοτακη της Ιωάννας Γκελεστάθη

Την παραίτησή της από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα η Ιωάννα Γκελεστάθη, με την μέχρι πρότινος τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη να αφήνει στην ανακοίνωσή...

Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής B9, στο Βουκουρέστι

Η σύνοδος κορυφής της B9 στο Βουκουρέστι ξεκίνησε την ΤετάρτηΟ επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτερ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετέχουν στην...

Η Κοινωνία του πρώτου και τα παιδιά που περισσεύουν

Όταν η «αριστεία» γίνεται φόβος και η αποτυχία κοινωνική καταδίκη Νίκου Μαρκάτου, Ομότιμου Καθηγητή ΕΜΠ, π. ΠρύτανηΗ τραγωδία στην Ηλιούπολη, με τις δύο 17χρονες και...

Νέα εκρηκτική άνοδος στις τιμές πετρελαίου

Νέα άνοδος στις τιμές πετρελαίου Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου εκτοξεύονται προς τα 104 δολάρια/βαρέλι καθώς οι συνομιλίες ειρήνης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να...

Μεγάλη Βρετανία: Ο Πρωθυπουργός των Εργατικών δέχεται αμφισβήτηση από την ίδια του την παράταξη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παλαιότερα Αγγλία διεξήχθησαν κομματικοποιημένες όπως ακριβώς και εδώ, εκλογές τοπικών αρχόντων, στις οποίες όχι μόνο δεν θριάμβευσε το κυβερνών των Εργατικών κόμμα...

Ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος και αποτροπής προς τη Δύση από Πούτιν

Σε μια νέα επίδειξη στρατιωτικής ισχύος προχώρησε η Μόσχα, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του προχωρά ακάθεκτη στην...

Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ινδίας αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη του Ερντογάν

Η αποκάλυψη του Πακιστανού Υπουργού Άμυνας για την ένταξη της Τουρκίας στη Στρατηγική Συμφωνία Αμοιβαίας Άμυνας (SMDA) δεν αποτελεί απλώς μια διπλωματική είδηση, αλλά την...

Που οδηγούσαν οι δίδυμες στοές στο μαντείο της αρχαίας Μιλήτου

Στις ακτές της Μικράς Ασίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πόλη της Μιλήτου, υπάρχουν τα ερείπια από ένα αρχαίο μαντείοΉταν αφιερωμένο στον θεό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ