www.olympia.gr

Το φιλότιμο μας, θηλιά στον λαιμό τους, όχι στον δικό μας. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 21, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

 

 

 Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι ανασκαφές από τους αρχαιοκάπηλους στον αρχαιολογικό χώρο με τους Μακεδονικούς Τάφους του οικισμού Σπηλιάς, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας.

 Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών καθώς και οι τοπικές αρχές αλλά και η αρχαιολογική εφορία Κοζάνης διευκολύνουν το έργο των λαθρανασκαφών.

 Τα κέρδη των αρχαιοκαπήλων έως τώρα ? ανυπολόγιστα!!! Χρυσός, αγάλματα και βασιλικά στεφάνια βρίσκονται ή θα βρίσκονται σύντομα σε κάποια αποθήκη συντήρησης κάποιου πλούσιου εκθέτη στο εξωτερικό ή σε κάποιο μουσείο των Σκοπίων. Έχουν το κατάλληλο know – how.

 Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πτολεμαϊδας στους εξής ικανότατους φορείς:

Βουλευτές Νομού Κοζάνης που καθημερινά αναδεικνύουν το θέμα στην βουλή, Νομάρχη Κοζάνης , Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πτολεμαϊδας, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, την εφορία Αρχαιολογίας με έδρα την Κοζάνη, το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης  και φυσικά τον έγκυρο τοπικό τύπο, που κάθε ημέρα αναδεικνύει τις επιτυχίες των αρχαιοκάπηλων. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς καθώς χωρίς την παρουσία σας και την βλακεία σας , θα ήταν εντελώς αδύνατη η ανάδειξη τόσων αρχαιοτήτων από τους σκοπιανούς «φίλους μας».

 

Υ.Γ : Παρακαλούνται όλοι οι σύγχρονοι indiana jones – λαθρανασκαφείς να αφήσουν και καμιά μικρή πετρούλα ή ότι άλλο τελος πάντων επιθυμούν στο νέο επιβλητικό μουσείο της Πτολεμαϊδας, ώστε που και που να την βλέπει και κανένας περίεργος. Μάλιστα κάποιος βουλευτής είναι και γνώστης των ανασκαφών. Αλλά για αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο.                                              
Έως τότε, ο θεός βοηθός!!!
 
Δημήτριος Π.

                                                                                                            

 

9 Σχόλια to “ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ”

  1. what είπε

    Μα είναι δυνατόν. Κανένας δεν κάνει τίποτα εκεί πάνω;

    Και το θέμα με σκοπιανούς λαθρανασκαφείς έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν.

    Φίλε Δημήτριε, οργανώστε ομάδες πολιτών για την προστασία του χώρου. Δώστε κι άλλη δημοσιότητα στο θέμα.

    • dimitrios είπε

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ.
      ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6-7 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΛΑΘΡΑΝΑΣΚΑΦΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ? ΝΑ ΣΥΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ?

  2. mnk είπε

    Καραμπίνες δεν έχετε;

  3. Coroner είπε

    Πάλι θα συμφωνήσω με τον MnK. Αν περιμένετε από το κράτος και τις αρχές να προστατεύσει τον τόπο σας, θα γίνετε …Αμμόχωστος. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και αν γίνει κάτι οργανωμένο ρίξτε σήμα.

  4. what είπε

    Δώστε κι άλλη δημοσιότητα στο θέμα.

    Δώσε το στίγμα του χώρου ώστε να μπορέσουν να κινητοποιηθούν πολίτες και από άλλες περιοχές.

    Το θέμα είναι πολύ σημαντικό αν εμπλέκονται όλοι αυτοί που αναφέρεις. Και πιο πολύ απ’όλα φοβούνται τη δημοσιότητα!

  5. olympiada είπε

    ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΠΟ.

  6. WARRIOR είπε

    να δούμε αν θ’ αντιδράσει. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι (mnk)

  7. Coroner είπε

    Συμφωνώ με warrior kai mnk. Αν περιμένεις από το κράτος να σε προστατέψει, θα γίνεις κάρβουνο!

  8. mnk είπε

    Το θέμα δεν είναι πως οι ντόπιοι μπορούν ν΄αντιμετωπίσουν τις οργανωμένες μαφίες, αλλά πως αν πέσουν μερικές μπαταριές, θα γίνει σούσουρο και θ΄αναγκαστεί το κράτος ν΄ασχοληθεί.

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

Gravatar
WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 7,818 other followers