www.olympia.gr

Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουλίου 17, 2009

πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;

πως να κρατήσεις κακία σ' αυτό το γλυκύτατο πλάσμα;

Πούλησαν περιουσία 17,3 δισ. ευρώ αλλά το χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ(1998 – 2003)

Τα κολοσσιαία κονδύλια της ΕΕ (τα μεγαλύτερα που εισέρρευσαν στην Ελλάδα), φαγώθηκαν μέχρις ενός.

Και το 2003 ολοκλήρωσαν το έγκλημα δίνοντας για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης τα αποθεματικά χρυσού (και όχι μόνο τα αποθεματικά, σε λίγο μια ιστορία που όλοι ξέχασαν και κάλυψαν. Παντου μέσα ο ΜΠΟ)

Η Νέα Δημοκρατία συνένοχος αφού “αμνήστευσε” τους εγκληματίες και χρησιμοποίησε το φιάσκο του “Βασικού Μετόχου” ως δικαιολογία (παντού μέσα ο ΜΠΟ)

Τα στοιχεία που παραθέτει ο Χρήστος Ζιώτης στην Ελευθεροτυπία δείχνουν το μέγεθος της εκποίησης: Παρ’ όλο που το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια ήταν το πλέον ευνοϊκό για τη μείωση του δημόσιου χρέους, η πρόοδος που έχει γίνει ήταν μάλλον περιορισμένη.

Νίκος Χριστοδουλάκης

Η άνθηση του Χρηματιστηριου, σε συνδυασμό με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη ραγδαία μείωση των επιτοκίων, διαμόρφωσαν ιδανικές συνθήκες, τις οποίες όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση τις αξιοποίησε για να καλύψει ταμειακές ανάγκες. Ετσι την περίοδο 1998 – 2003 τα έσοδα που εισέπραξε το Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις ξεπέρασαν τα 17,3 δισ. ευρώ, όμως την ίδια περίοδο το δημόσιο χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 45 δισ. ευρώ.

Ποσοστιαία μείωση 3 μονάδων

Βέβαια ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ) στη διάρκεια της περιόδου αυτής καταγράφεται μια περιορισμένη βελτίωση καθώς το δημόσιο χρέος από 105,8% το 1998 θα υποχωρήσει φέτος στο 102,7%. Ομως η όποια περιορισμένη πρόοδος συντελέστηκε οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική ανάπτυξη και όχι στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών. Ετσι το δημόσιο χρέος στη διάρκεια της περιόδου αυτής από 110,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε στα 154,815 δισ. ευρώ.

Σε λίγο το έγκλημα του Χρυσού αλλά και τα Νέα από το μέτωπο του Ανασχηματισμού.

7 σχόλια προς “Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο”

  1. citizengr είπε

    και μας τον σέρβιραν για υποψήφιο πρόεδρο…

  2. Χριστοφοράκος είπε

    Να ‘ναι καλά οι Τσίμες τα φιλαράκια μου. Μέχρι σίγουρο πρόεδρο της ΕΕ μας τον έλεγαν. Εντέλει ούτε για κλητήρα δεν τον πήραν (αφού είδε ότι δεν κινδυνεύει για φυλακή)

  3. atheltictour είπε

    NEO site http://www.sportypen.wordpress.com

  4. [...] άρθρα Το σκιάχτρο του Βατοπαιδίου ξέφτισε πια.Η "Ισχυρή Ελλάδα" και το μεγάλο πλιάτσικοΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Η ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη. Αίμα και [...]

  5. atheltictour είπε

    NEO SITE sportypen.wordpress.com

  6. [...] από olympiada στο Ιουλίου 20, 2009 Τα αποτελέσματα από το μεγάλο πλιάτσικο (2003). Έπειτα δόθηκε το δαχτυλίδι και οι Ελληναράδες [...]

  7. [...] Μιλάμε για τα “ξένα συμφέροντα” που πλέον έστω και απολογιστικά έρχονται στο φως με ονοματεπώνυμο και όχι σαν τσιτάτα [...]

Υποβολή απάντησης

XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <pre> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>