Το Ανθρακικό του Δρος Αθανασόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πρόσφατη δήλωση του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ δρ Π. Αθανασόπουλος προκειμένου να απαντήσει στους μύδρους που εδέχετο για τις νέες μονάδες παραγωγής ρεύματος, παραλλήλισε το διοξείδιο του άνθρακος εκπομπής με αυτό που βρίσκεται στα αναψυκτικά. Όπως καταλαβαίνετε τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν ειρωνικά, διότι ήταν αδύνατον δι ημάς να αντιληφθούμε την αλήθεια που έκρυβε αυτή η δήλωση. Η οποία βεβαίως δεν αθωώνει τις εκπομπές των μονάδων αλλά ενοχοποιεί εξ’ ίσου όλα τα ανθρακούχα σκευάσματα!  Ας δούμε με απλά λόγια το γιατι.
Η διαδικασία της πεψης έχει δύο ίσης σημασίας στάδια. Την διάσπαση -πέψη στο στομάχι και την πέψη – χώνεψη στο έντερο. Πράγμα που σημαίνει ότι στο έντερο η χώνεψη συνεχίζεται και μάλιστα εκεί γίνεται το κύριο μέρος αποκομιδής θρεπτικών συστατικών! Περιγράφουμε απλά τη διαδικασία:
1. Η τροφή έρχεται από τον οισοφάγο και πέφτει στο στομάχι
2. Το στομάχι εκκρίνει τα πεπτικά υγρά προκειμένου να προετοιμάσει την τροφή για το κυριότερο μέρος της πέψης, αυτής στο έντερο.
3. το στομάχι συνδέεται με το έντερο μέσω μια βαλβίδας η οποία διαστέλλεται και επιτρέπει στην τροφή να εισέλθει από το στομάχι στο έντερο. Η βαλβίδα αυτή ανοίγει όταν τα πεπτικά υγρά έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία της τροφής στο στομάχι και εκπέμπουν όξινα αέρια. Αυτά τα αέρια (από τα οποία προέρχεται το ρέψιμο και το ..πέρδεμα), διαστέλλουν αυτή την βαλβίδα επιτρέποντας στην τροφή να περνάει, κατάλληλα προετοιμασμένη, για τη συνέχεια της πέψης.
4. Το έντερο δεχόμενο την κατάλληλα προετοιμασμένη πλέον τροφή, απορροφά μέσω των τοιχωμάτων του τα θρεπτικά συστατικά και  αποβάλλει τα υπόλοιπα ως περιττώματα.
Τι γίνεται όμως όταν η τροφή συνοδεύεται από τεχνητά ανθρακούχα αναψυκτικά; Πολλές φορές λέμε “αχ ήπια μια σόδα και ξεφούσκωσα” ή όπως έλεγε και ο κορυφαίος Χάρρυ Κλύνν, “τρώμε τα παϊδάκια μας και πίνουμε και μια κοκα κόλα για να ξαλαφρώσουμε”.
Με την προσθήκη λοιπόν ανθρακούχου αναψυκτικού, η διαδικασία μεταλάσσεται ως εξής:
1. Το ανθρακικό πέφτει στο στομάχι μαζί με την τροφή, και λόγω των αερίων που απελευθερώνει, διαστέλλει πιεστικά τη βαλβίδα προτού η τροφή προετοιμαστεί από το στομάχι.
2. Η απροετοίμαστη τροφή περνά εκβιαστικά στο έντερο. Τα τοιχώματα του εντέρου δε μπορούν να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά, ούτε μπορούν να αποβάλλουν τις άχρηστες ουσίες.
3. Τα τοιχώματα του εντέρου επικαλύπτονται από την αφύσικη μάζα που έχει δεχτεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερος των περιττωμάτων να μη μπορούν να αποβληθούν και να αποσυντίθενται (να σαπίζουν) εντός εντέρου.
4. τα φραγμένα τοιχώματα του εντέρου αδυνατούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά έστω και αν την επόμενη φορά η διαδικασία τροφής και πέψης γίνει φυσιολογικά.
Τα αποτελέσματα είναι λίαν ενοχλητικά και με σοβαρές συνέπειες, που ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου. Η φράξη του εντέρου φέρεται να προκαλεί μια σειρά συμπτωμάτων, από δυσκοιλιότητα, αιμορροϊδες κλπ. εως καρκινογενέσεις.
Τη ΔΕΗ λοιπόν δε μπορούμε να την αποφύγουμε.. Το τι βάζουμε στο σώμα μας όμως, είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση και ευθύνη!
Για το olympia.gr
Αγνή Π.
Ακολουθεί προσθήκη από coachp.wordpress.com

Μια μικρή ιστορία. Κάποτε ένας κολλητός μου έπινε μπάφους, κόκες, εκστασι, λίγα ξύδια, έκανε κακή διατροφή(τζανκ φουντ) κ.ο.κ. Ήταν φοιτητής και έκανε τις προβλεπόμενες καταναλώσεις-καταχρήσεις. Κάποια στιγμή, είχε πολλά φουσκώματα στο στομάχι. Ετρωγε, είχε καούρες, και με μισό ποτήρι κοκα κόλα ή κάποιο υγρό, φούσκωνε πολύ. Ήταν λάτρης της κοκα κόλας φυσικά, μια και με τη διατροφή που έκανε(σουβλάκια κλπ) ταίριαζε απόλυτα.

 

 

 

 

 

Επισκέπτεται ενα γιατρό, ο οποίος του κάνει γαστροσκόπηση και αρχίζει να τον ρωτάει για το αν κάνει κάποιου είδους κατάχρηση, και αν ναι τι…? Με τα πολλά, του απαντάει οτι πίνει γύρω στο 1 γραμμάριο κοκό το μήνα, 2-3 εκστασι το μήνα, 2 μπάφους τη μέρα, και 30 μπύρες + 30 ποτά το μήνα… Μετα τον ρωτάει για την διατροφή. Του απαντάει οτι πίνει 2 κουτάκια κοκα κόλα μίνιμουμ τη μέρα. Τότε ο Γιατρός του λέει απο τι πάσχει, και του λέει: «Κόψε μαχαίρι την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ(!!!), και ελλάτωσε τις καταχρήσεις. Ειδικά τα εκστασι, αν μπορείς κοψτα, δημιουργούν ενα ενζυμο η κάτι τέτοιο που σου κάνουν αυτό το φούσκωμα το οποίο θα σου διαλύσει το στομάχι τελείως. Καταλάβατε. Του είπε να κόψει την κοκα κόλα… Πάμε τώρα στα καθαρά ΙΑΤΡΙΚΑ θεματάκια και τι παθαίνετε κάθε φορά που πίνετε ενα κουτάκι κοκα-κόλα…

 

 

Τα πρώτα 10 λεπτά:10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά:Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).

40 λεπτά:Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

45 λεπτά:Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά:Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.

70 λεπτά:Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

80 λεπτά:Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ’ αρχίσετε να έχετε στέρηση
ζάχαρης. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

 

Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi μας ΒΟΗΘΟΥΝ»

Α)Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες.

Β)Η σκουριά φεύγει με την πρωτη:Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Γ)Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα: Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βoηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

 

 

Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων νοσημάτων. Οι τοξίνες προκαλούν καρκίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ